2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

CPAC Magyarország 2024 23:30

Külföld

Megtartották a második demokrata tévévitát

Az egészségbiztosítás, a rasszizmus és a hétvégi lövöldözések után a fegyverviselés volt a tíz amerikai, demokrata párti elnökjelölt kedd esti detroiti vitájának fő témája. A politikusok az alapvető kérdésekben egyetértettek, a részletekben azonban nem. A demokrata előválasztást jövő februártól júniusig tartják.

  • Megtartották a második demokrata tévévitát

Újra vitáznak a héten a demokrata elnökjelöltek Detroitban. A CNN által közvetített programot az első körhöz hasonlóan két részre bontották. A kedd esti párharc az elemzők szerint a liberális és mérsékelt demokraták összecsapásáról szólt. Az elnökjelöltek olyan témákat érintettek, mint a fegyverviselés, az egészségbiztosítás és a rasszizmus kérdése.

,,A fehér felsőbbrendűségen alapuló fajgyűlöletet terrorizmusnak kell minősíteni. Egy olyan országban élünk, ahol az elnök előmozdítja a rasszizmust a környezetünkben, a gazdasági életben, az igazságszolgáltatásban, az egészségügyi ellátásban. Visszavágni ebben a kérdésben úgy tudunk, ha valami jobbat mutatunk.'' - mondta Elizabeth Warren.

A demokraták Donald Trumpot is bírálták.

,,Jelenleg a bevándorlással kapcsolatos legnagyobb probléma maga Donald Trump. A bevándorlást nemcsak a családok szétszedésére, hanem az ország szétbontására használja. A biztonságos határ, az amerikai állampolgárság megszerzése, valamint lehetőség az álmodozóknak. Ez mind elérhető egyszerre. Az elnöknek tisztességesen kell bánnia mindenkivel, aki a határhoz érkezik.'' - mondta a montanai kormányzó.

Az elnökjelöltek egyetértettek abban, hogy a szabad fegyvervásárlást korlátozni kell, az atomfegyverek pedig nem szükségesek egy ország biztonságának megteremtése érdekében.

,,A világ egyre közelebb kerül a nukleáris hadviseléshez. Egy olyan politikát kell képviselnünk, amellyel az egész világ együtt tud élni. Ezt világossá kell tennünk.'' - hangsúlyozta a massachusetsi szenátor.

A politikusok az alapvető kérdésekben egyetértettek, a részletekben azonban nem. Ilyen volt például az egészségbiztosítás, amely hosszú évek óta alapvető probléma az Egyesült Államokban. Az ellátás, a kórházak túlnyomó többsége magánkézben van és jelenleg különböző magánbiztosítók szolgáltatásait lehet igénybe venni, amelyeket főként a tehetősebb amerikaiak tudnak kifizetni.

Bernie Sanders és Elizabeth Warren a magán egészségbiztosítások eltörlésének fő szószólója. Ezt azonban a demokrata szavazók és képviselők többsége sem támogatja.

A demokrata előválasztást jövő februártól júniusig tartják. Maga az elnökválasztás pedig 2020. november 3.-án lesz.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

Szélesvásznú történelem: Moziklip + videó

A Moziklip egy 1987-ben készült magyar zenés szkeccsfilm, amelyet Tímár Péter rendezett. A filmben 18 popzenei és újhullámos előadó mutatkozott be egy-egy klip erejéig. Vincze Lillát és a Varga Miklóst kérdeztük a Szélesvásznú történelemben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!