2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Külföld

Megtalálták a fekete dobozt?

A lezuhant utasszállító fekete dobozából származó jelzéseket észleltek az indonéz hatóságok a Jáva-tengeren. Az első feltételezések szerint a készülék nem a korábban bemért farokrészben található. A búvárok már megkezdték a víz alatti kutatást a fekete doboz után, a farokrészt azonban továbbra sem tudták kiemelni. Az Air Asia járata 162 emberrel a fedélzetén zuhant le múlt év végén.

Bevetésre készülődnek a keresőcsapatok az indonéz partoknál. Bár a lezuhant gép farokrészét továbbra sem sikerült kiemelni a Jáva-tengerből, lehetséges, hogy a fekete dobozát sikerült megtalálniuk. Az egyik keresőhajó hanglokátora ugyanis az adatrögzítő készülékből érkező jelzéseket észlelt pénteken. A hatóságok szerint a búvárok már meg is kezdték a víz alatti kutatást a készülék után, amely információkat rejthet a tragédia pontos okairól. A doboz helyét azonban még nem sikerült pontosan bemérni. „Ha jól tudom, az emberi fül nem képes hallani a fekete doboz jelzéseit, azokat csak a hanglokátorok képesek érzékelni. Ha mi is hallottuk volna eddig, már megtaláltuk volna” – mondta a kutatás vezetője.

Az Air Asia járata 162 emberrel a fedélzetén zuhant a tengerbe december 28-án. Péntekig negyvenhat holttestet találtak meg a keresőalakulatok.

Szakemberek szerint a tragédia összefüggésben áll azzal, hogy nagyon rossz idő volt a térségben. „A családok többsége elfogadta, hogy a járat a rossz idő miatt zuhant le. Most nyugodtak, és várják, hogy a nyomozás felderítse a katasztrófa pontos okát. Azonban ha kiderül, hogy más ok – például emberi hiba – vezetett a szerencsétlenséghez, akkor arra negatívan reagálhatnak” – fogalmazott az áldozatok családjait segítő központ koordinátora.

A térségben továbbra is mostoha időjárási körülmények uralkodnak, ami nehezíti a roncsok kiemelését, valamint a további áldozatok megtalálását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!