2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Megtalálhatták a szaúdi újságíró holttestét

A brit Sky News értesülése szerint megtalálták az eltűnt szaúdi újságíró földi maradványait.

  • Megtalálhatták a szaúdi újságíró holttestét

Az egyik forrás szerint a férfi feldarabolt holttestét a szaúdi főkonzul kertjében, 500 méterre a konzulátustól találták meg. A szaúdi király közben a meggyilkolt újságíró családjával találkozott Rijádban.

A rijádi befektetési fórumon is Dzsamál Hasogdzsi újságíró volt a téma. A török és a szaúdi hatóságok közösen nyomoznak a férfi eltűnése ügyében, noha két héttel azután, hogy az újságíró bement, majd nem jött ki Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusáról, Rijád elismerte, hogy a férfi meghalt összetűzésben a konzulátus épületében.

„Mint ahogy azt mindannyian tudják, nehéz napok ezek a szaúdi királyságnak – mondta Khalid Al-Falih szaúdi energiaügyi miniszter. – Válságon megyünk keresztül, amit egy nagyon elítélendő és iszonyatos eset okozott Törökországban. Senki a királyságban nem tudja indokolni és megmagyarázni ezt és a vezetéstől kezdve mindenki nagyon zaklatott a történtek miatt.”

Természetesen a király világossá tette, hogy lesz nyomozás, igazságtétel és büntetés a felelősök számára.

Ankarában a török elnök azt mondta: a szaúdi ügynökök egy nappal azelőtt érkeztek Törökországba, hogy az újságíró meghalt volna és minden kamerát leszereltek a konzulátus épületéről. Recep Tayyip Erdogan szerint ezután három ember a 15 fős csapatból egy Isztambul közeli erdőbe ment felmérni a terepet.

„Október elsején három ember érkezett menetrend szerinti járattal Isztambulba – nyilatkozta Recep Tayyip Erdogan török elnök. – Először bejelentkeztek egy hotelbe, majd elmentek a főkonzulátusra. Eközben egy másik csoport a konzulátusról a Belgrád erdőben nézett körül és a Yalova kerületben. Október másodikán egy másik három fős csoport érkezett Isztambulba menetrend szerinti járattal 14:15-kor és bejelentkezett egy hotelbe. Egy harmadik csoport, ami kilenc főt tartalmazott, egy magángéppel érkezett meg a reptérre és egy másik szállodába mentek. Ez a 15 fős csoport érkezett meg a főkonzulátusra külön-külön reggel 9:50 és 11 óra között.”

A török sajtó közben nyilvánosságra hozta az egyik ipari kamera felvételét, amin feltehetően egy Dzsamál Hasogdzsi ruhájába beöltöztetett férfi látható, amint elhagyja a konzulátus épületét. A felvételek szerint a férfi egy csomagot dob egy közeli kukába. Egy szaúdi illetékes szerint a felvételen Mustafa Madani ügynök látható, aki felvette az újságíró ruháit, óráját és napszemüvegét és a konzulátus hátsó ajtaján távozott

A török és a szaúdi hatóságok azt az isztambuli parkolóházat vizsgálják még mindig, ahol a szaúdi konzulátus egyik autóját megtalálták. Az autót a török hatóságok csak úgy vizsgálhatják át, ha a helyszínen a szaúdiak is jelen vannak.

A szaúdi kormány ülést tartott Rijádban. A kormányülésen elhangzottak szerint mindenkit felelősségre fognak vonni, akinek bármi köze volt Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró Isztambulban elkövetett meggyilkolásához. Szalmán bin Abdel-Azíz király fogadta rijádi palotájában a meggyilkolt újságíró több családtagját, köztük a fiát, Szalah bin Dzsamal Hasogdzsit. A találkozón jelen volt Mohamed bin Szalmán koronaherceg is (2201WD).

A brit Sky News közben úgy értesült, hogy megtalálták az eltűnt szaúdi újságíró földi maradványait. Az egyik forrás szerint a férfi feldarabolt holttestét a szaúdi főkonzul kertjében, 500 méterre a konzulátustól találták meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Salvini lesújtó véleménnyel van Ursula von der Leyenről

Salvini lesújtó véleménnyel van Ursula von der Leyenről

Nem szavaztam és soha nem fogok szavazni egy olyan emberre, mint Ursula von der Leyen, aki az egyik legrosszabb Európai Bizottságot vezette, és több kárt okozott, mint a jégeső - hangoztatta Matteo Salvini, a Liga olasz párt vezetője egy pénteki sajtótájékoztatóján.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!