2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Megtalálhatták a szaúdi újságíró holttestét

A brit Sky News értesülése szerint megtalálták az eltűnt szaúdi újságíró földi maradványait.

  • Megtalálhatták a szaúdi újságíró holttestét

Az egyik forrás szerint a férfi feldarabolt holttestét a szaúdi főkonzul kertjében, 500 méterre a konzulátustól találták meg. A szaúdi király közben a meggyilkolt újságíró családjával találkozott Rijádban.

A rijádi befektetési fórumon is Dzsamál Hasogdzsi újságíró volt a téma. A török és a szaúdi hatóságok közösen nyomoznak a férfi eltűnése ügyében, noha két héttel azután, hogy az újságíró bement, majd nem jött ki Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusáról, Rijád elismerte, hogy a férfi meghalt összetűzésben a konzulátus épületében.

„Mint ahogy azt mindannyian tudják, nehéz napok ezek a szaúdi királyságnak – mondta Khalid Al-Falih szaúdi energiaügyi miniszter. – Válságon megyünk keresztül, amit egy nagyon elítélendő és iszonyatos eset okozott Törökországban. Senki a királyságban nem tudja indokolni és megmagyarázni ezt és a vezetéstől kezdve mindenki nagyon zaklatott a történtek miatt.”

Természetesen a király világossá tette, hogy lesz nyomozás, igazságtétel és büntetés a felelősök számára.

Ankarában a török elnök azt mondta: a szaúdi ügynökök egy nappal azelőtt érkeztek Törökországba, hogy az újságíró meghalt volna és minden kamerát leszereltek a konzulátus épületéről. Recep Tayyip Erdogan szerint ezután három ember a 15 fős csapatból egy Isztambul közeli erdőbe ment felmérni a terepet.

„Október elsején három ember érkezett menetrend szerinti járattal Isztambulba – nyilatkozta Recep Tayyip Erdogan török elnök. – Először bejelentkeztek egy hotelbe, majd elmentek a főkonzulátusra. Eközben egy másik csoport a konzulátusról a Belgrád erdőben nézett körül és a Yalova kerületben. Október másodikán egy másik három fős csoport érkezett Isztambulba menetrend szerinti járattal 14:15-kor és bejelentkezett egy hotelbe. Egy harmadik csoport, ami kilenc főt tartalmazott, egy magángéppel érkezett meg a reptérre és egy másik szállodába mentek. Ez a 15 fős csoport érkezett meg a főkonzulátusra külön-külön reggel 9:50 és 11 óra között.”

A török sajtó közben nyilvánosságra hozta az egyik ipari kamera felvételét, amin feltehetően egy Dzsamál Hasogdzsi ruhájába beöltöztetett férfi látható, amint elhagyja a konzulátus épületét. A felvételek szerint a férfi egy csomagot dob egy közeli kukába. Egy szaúdi illetékes szerint a felvételen Mustafa Madani ügynök látható, aki felvette az újságíró ruháit, óráját és napszemüvegét és a konzulátus hátsó ajtaján távozott

A török és a szaúdi hatóságok azt az isztambuli parkolóházat vizsgálják még mindig, ahol a szaúdi konzulátus egyik autóját megtalálták. Az autót a török hatóságok csak úgy vizsgálhatják át, ha a helyszínen a szaúdiak is jelen vannak.

A szaúdi kormány ülést tartott Rijádban. A kormányülésen elhangzottak szerint mindenkit felelősségre fognak vonni, akinek bármi köze volt Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságíró Isztambulban elkövetett meggyilkolásához. Szalmán bin Abdel-Azíz király fogadta rijádi palotájában a meggyilkolt újságíró több családtagját, köztük a fiát, Szalah bin Dzsamal Hasogdzsit. A találkozón jelen volt Mohamed bin Szalmán koronaherceg is (2201WD).

A brit Sky News közben úgy értesült, hogy megtalálták az eltűnt szaúdi újságíró földi maradványait. Az egyik forrás szerint a férfi feldarabolt holttestét a szaúdi főkonzul kertjében, 500 méterre a konzulátustól találták meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!