2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Megszületett a döntés Ukrajna támogatása kapcsán az EU-csúcson + videó

Mind a 27 vezető megállapodott abban, hogy az uniós költségvetésen belül további 50 milliárd eurós támogatási csomagot nyújtanak Ukrajnának - jelentette be Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az X felületén.

  • Megszületett a döntés Ukrajna támogatása kapcsán az EU-csúcson + videó

„Megszületett a megállapodásunk” – közölte Charles Michel. A bejegyzés három perccel az ülés megkezdése után érkezett a Magyar Nemzet beszámolója szerint

Magyarország álláspontja érvényesült

A HírTV úgy tudja, hogy az Ukrajnának szánt pénzek felhasználását évente felülvizsgálja majd az Európai Bizottság, két év múlva pedig az Európai Tanács veszi górcső alá az addigi kifizetéseket.

Ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen egy vészfék-rendszer épült be a mechanizmusba, vagyis

egy tagállamnak joga van ahhoz, hogy vétót emeljen, ha a pénzek szabálytalan kifizetését találja.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte a megállapodást. 

Híradónkban Brüsszelből kapcsoltuk Zöldhegyi Katalin tudósítót, aki beszámolt a megállapodás részleteiről: 

Kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b3), Olaf Scholz német kancellár (b2) és Klaus Iohannis román államfő (b) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozóján Brüsszelben 2024. február 1-jén. Jobbról Nikolai Denkov bolgár miniszterelnök (j2) és Luc Frieden luxemburgi miniszterelnök (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A baloldal akadályozni próbálja a zuglói iskolaudvarok felújítását + videó

A baloldal akadályozni próbálja a zuglói iskolaudvarok felújítását + videó

A Napi aktuális mai vendége Borbély Ádám, a Fidesz-KDNP zuglói polgármesterjelöltje volt, akivel a következő témákat beszélte át Velkovics Vilmos műsorvezető: elmaradt az ellenzéki előválasztás Zuglóban, a baloldal akadályozni próbálja a zuglói iskolaudvarok felújítását, összefogott zugló szocialista polgármestere ellen a Momentum és a Szikra Mozgalom.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

Szijjártó Péter: Kölcsönös tiszteletre épül a magyar-bajor kapcsolat + videó

A miniszter hozzátette: "Az elmúlt évek válságaira a magyar gazdaság politika rendre sikeres válaszokat adott, ennek eredményeként tért vissza a magyar gazdaság növekedési pályára, ennek eredményeként döntünk folyamatosan beruházási, export és foglalkoztatási rekordokat, ennek hatására tudtuk visszanyerni versenyképességünket."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!