2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Megszólalt az első elesett magyar katona özvegye

Az özvegy szerint a férje a békéért halt meg.

  • Megszólalt az első elesett magyar katona özvegye

Megszólalt a Borsnak az ukrán-orosz háború magyar származású hősi halottjának felesége, írja a Bors Online. A hadiözvegy maga jelentette be a közösségi profilján, hogy a tengerészként szolgáló Kis Sándor elesett a csatában. A 29 éves Kis Sándor tengerész egy rakéta becsapódása következtében hunyt el. A Bors megtalálta a hősi halott özvegyét, Máriát, aki az elviselhetetlen fájdalma ellenére is készséggel nyilatkozott a lapnak. Mint elmondta: fontosnak tartja, hogy az egész világ megismerje Sándor történetét. „Az orosz megszállás alatt a Krím-félszigeten tartózkodott. Esküt nem tett. 10 éve teljesít szolgálatot az ukrán hadseregben.

A terrorellenes alakulat tagja volt.

Ocsakov városában tevékenykedett” – mondta a Borsnak Mária. Hozzátette: „A férjem a hivatásának tekintette a katonaságot. Az életét áldozta a hazáért.”

Úgy érzi, soha senkit nem lesz képes úgy szeretni, mint Sándort

„Néhány perccel a rakétatámadás előtt beszéltünk vele. Amikor a robbanás bekövetkezett, próbáltam Sándort telefonon hívni, de nem lehetett. Akkor még azt gondoltam, csak nincs térerő, neki nem eshetett semmi baja” – fogalmazott az özvegy. Az asszonyt viszont nem hagyta nyugodni, hogy a hitvese egy ilyen ütközet után később sem jelentkezik nála, ezért felvette a kapcsolatot a hadsereggel. „Megnézték a halottak nevét tartalmazó listát. Sándor nem szerepelt rajta. Beküldtek a sebesülteket ellátó kórházba. A sürgősségi osztályon nem kezelték a férjemet. Amikor ez kiderült, le kellett mennem a halottasházba. 12 elhunyt feküdt ott, köztük nők is.

Megnéztem az élettelen testeket, és felfedeztem köztük Sándorét is. Az arca alig volt felismerhető,

de a mellén levő névcímke sértetlen maradt. Így oszlott el minden kétségem. Az én férjem halt meg” – csuklott el a hadiözvegy hangja. Mária hisz benne, hogy Sándor áldozata nem hiábavaló, írják.

Kis Sándor a dél-ukrajnai Ocsakov városát védte, amikor életét vesztette, teszik hozzá. „Sándor a gyermekei békéjéért áldozta életét. Hiszem, nekem már nincs más feladatom, mint az, hogy megőrizzem az emlékét, és a két kisfiunk álmát megvalósítsam. György és Vaszelij örökké emlékezni fog az édesapjára. Erről gondoskodom” – ígérte meg a gyászoló feleség, aki úgy érzi, soha senkit nem lesz képes úgy szeretni, mint Sándort. „Büszke vagyok a férjemre! Hiszek a gyermekeim szép jövőjében, a jobb életében, ugyanakkor mérhetetlenül fáj, hogy a fiaink apa nélkül fognak felnőni. A háború tönkretette az életünket, és elvette a hitvesemet” – mondta még Mária.

Fotó: Borsonline

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!