2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Külföld

Megszólalt a trónörökös Hasogdzsi meggyilkolása ügyében

„Undorító incidensnek” nevezte szerdán Dzsamál Hasogdzsi szaúd-arábiai újságírónak az isztambuli főkonzulátuson történt meggyilkolását Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös, aki kijelentette, hogy Rijád együttműködik Ankarával.

  • Megszólalt a trónörökös Hasogdzsi meggyilkolása ügyében

A „sivatagi Davosként” emlegetett rijádi nemzetközi befektetési fórumon felszólalva a trónörökös úgy vélte, hogy nem szakadnak meg a Törökországgal fenntartott kapcsolatok.

A trónörökös, aki most először szólalt meg az október 2-i gyilkosság után, kijelentette: Az incidens nagyon szomorú minden szaúdi számára. Ez undorító és teljességgel indokolhatatlan incidens”. „A bűnözőket bíróság elé kell állítani, és végül az igazság győzni fog” – tette hozzá.

Előzőleg a török elnöki hivatal közölte, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök és Mohamed bin Szalmán szerdán megvitatta a „Hasogdzsi meggyilkolásának tisztázását célzó közös erőfeszítéseket”.

A The Washington Post című amerikai lap szaúdi munkatársa, aki élesen bírálta a szaúdi abszolút monarchiát, október 2-án tűnt el, miután bement az isztambuli szaúdi főkonzulátusra, hogy a közelgő esküvőjéhez szükséges dokumentumokat intézze. A szaúdi magyarázat szerint az újságíró dulakodás közben életét vesztette, török sajtóbeszámolók szerint viszont brutális módszerekkel meggyilkolták. A gyilkosság miatt több nyugati ország és jelentős pénzintézet küldöttsége lemondta a részvételt a rijádi konferencián.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!