2020. szeptember 27.,
vasárnap, Adalbert napja

Mégsem vonul karanténba az ír kormány

Hír TV

2020. szeptember 16., szerda 11:55

Mégsem kell karanténba vonulnia az ír kormánynak, miután a gyanús tüneteket mutató miniszternek végül negatív lett a koronavírus-tesztje - jelentette az ír média kedden késő este a kormányszóvivőre hivatkozva.

Korábban elővigyázatosságból korlátozták az ír kormány minisztereinek mozgását, és azt tervezték, hogy távmunkában látják el feladataikat, miután Stephen Donnelly egészségügyi tárcavezető koronavírus-fertőzésre utaló tünetekkel megbetegedett. Micheál Martin kormányfő azt is közölte kedden, hogy a törvényhozás is várhatóan felfüggeszti működését egy hétre.

A miniszter negatív teszteredménye következtében viszont ezekre a lépésekre mégsincs szükség - közölte később az ír kormány szóvivője.

Írországban kedden jelentették be a korlátozások új, ötfokozatú rendszerét, amelynek keretében elhalasztották a dublini bárok újranyitását és a nemzetközi utazásokra vonatkozó szigorítások feloldását is a fertőzöttek számának emelkedése miatt.

 

Karanténba vonul az ír kormány

A teljes ír kormány karanténba vonul és otthonról dolgozik, miután az egészségügyi miniszter megbetegedett.

A parlament azonban jövő hétig vagy a miniszterelnök további utasításáig felfüggeszti tevékenységét.

Írországban az utóbbi 24 órában 357 új fertőzöttet regisztráltak és az utóbbi egy hétben folyamatosan nő az új betegek száma.

A járvány kitörése óta 1787-en hunytak el a járványban.

 

Hír TV