2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Mégsem oldják fel a karantént Temesváron és a környező településeken

Mégsem oldják fel éjféltől a karantént Temesváron, és a várossal szomszédos négy településen - közölte vasárnap este a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos romániai tájékoztatást végző stratégiai kommunikációs törzs.

  • Mégsem oldják fel a karantént Temesváron és a környező településeken

A karantén 72 órás meghosszabbításáról Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár bocsátott ki rendeletet vasárnap, azt követően, hogy a Temes megyei járványügyi operatív törzs szombat esti ülésén nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást a két hete elrendelt vesztegzár újabb egy héttel történő meghosszabbításáról szóló szakértői javaslat.

A katasztrófavédelmi államtitkár arra hivatkozva rendelkezett az óvintézkedések meghosszabbításáról, hogy a város kórházainak az intenzív osztályai megteltek koronavírusos betegekkel. A stratégiai kommunikációs törzs hangsúlyozta: az intézkedés ideiglenes jellegű, és arra az időszakra szól, míg nem találnak hosszabb távú helyi vagy országos megoldást a temesvári helyzetre.

A bánsági nagyvárosban a romló járványügyi mutatók ellenére nem szavazta meg a járványügyi operatív törzs a vesztegzár meghosszabbítását: két hete a lakosság 7,36 ezrelékét tette ki az előző kéthetes fertőzöttségi ráta, szombaton már 8,19 ezrelékes volt a fertőzési arány.

A jogszabályok értelmében akkor kell a helyi járványügyi operatív törzsnek egy-egy település vesztegzár alá helyezését mérlegelnie, ha meghaladja a hatot a korábbi két hét alatt jegyzett új fertőzések ezer lakosra számított aránya. Románia Nagyvárosai közül Temesváron a legsúlyosabb a helyzet, de a fertőzöttségi ráta Bukarestben és Kolozsváron is a küszöbértékhez közelít. Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter vasárnap nem tartotta kizártnak, hogy hamarosan a fővárost is vesztegzár alá kell helyezni.

Vasárnap újra megdőlt Romániában a koronavírussal kezelt súlyos esetek csúcsa. A kora délutáni híradás szerint 1334 Covid-beteget kezelnek a kórházak intenzív osztályain, tízzel többet, mint egy nappal korábban.

A járvány romániai terjedéséről vasárnap közölt adatok az elmúlt év során már megszokott hét végi visszaesést jelezték. A hét utolsó napján kevesebb (4267) új megbetegedést jegyeztek, mint az elmúlt napokban, és a halálesetek száma (76) is csak alig több mint fele volt a pénteki értéknek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!