2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Megrohanták a turisták a nagy divatcégek üzleteit Isztambulban

A líra lejtmenetét kihasználják a külföldiek: Isztambul boltjait főként arab turisták rohamozták meg, akik – a török valuta gyengülése miatt – most jóval olcsóbban jutnak hozzá a nagy márkák drága termékeihez.

  • Megrohanták a turisták a nagy divatcégek üzleteit Isztambulban

Megszokott jelenetté váltak a kígyózó sorok a különféle divatházak boltjai előtt ez az elmúlt napokban Törökországban. A líra rekordmértékű, 7,2 százalékos zuhanása a dollárhoz képest bevásárlási lázat hozott. Külföldi turisták ezrei érkeznek ezzel a céllal. Nisantasi-ban, Isztambul elit bevásárlónegyedében főként arab országokból érkezettek rohamozzák a boltokat.

„Az igazság az, hogy van különbség a kuvaiti és a török árak között a valutaválság miatt, de Törökország érdekében remélem, hogy ez csak időszakos. Ugyanakkor a vásárlói oldalról azt remélem, hogy a török líra ilyen gyenge marad” – mondta egy kuvaiti turista.

A kígyózó sorok az úgynevezett designer boltoknál a leghosszabbak. „Mindent megveszünk. Ruhákat, sminket, nagy márkákat veszünk. Bementünk egy bevásárlóközpontba és nagy márkákat vettünk a lányaimnak, nagyon olcsó, olcsó minden” –lelkendezett egy másik turista.

A török líra csak idén 40 százalékot veszített a dollárral szembeni értékéből. A török kormány megpróbálja a legjobbat kihozni a valutaválságból. Recep Tayyip Erdogan török elnök arra szólította fel a törököket, hogy terjesszék ki vendégszeretetüket a turistákra, ugyanis ők dollárt hoznak az országba a szűkös időkben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Átlagosan havi 6532 forinttal nő a nyugdíj a novemberi kiegészítéssel

Átlagosan havi 6532 forinttal nő a nyugdíj a novemberi kiegészítéssel

Jön a 3,5 százalékos nyugdíjemelés, amit visszamenőlegesen is kifizetnek a nyugdíjasoknak, így 78 ezer forintos többlettel számolhatnak novemberben. A témáról Szalai Piroskát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem főreferensét és Kecskés András közgazdászt, a Károli Gáspár Református Egyetem tanárát kérdeztük.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Özönlenek az Egyesült Államokba az illegális migránsok

Az illegális határátlépők rohamát már Mexikó is nehezen tudja kezelni. A déli határára érkezőket a régióban osztották szét. Ők hivatalos menedékkérelmet nyújtanak be, de sokan meg sem várják annak elbírálást, azonnal északra, az Egyesült Államok felé utaznak.
Felgyorsítja a kiutasításokat az olasz kormány

Felgyorsítja a kiutasításokat az olasz kormány

Tovább szigorít az olasz kormány a migrációs vészhelyzet miatt. Korlátozzák a vízumkérelmek jóváhagyását, és fokozottan ellenőrzik a vasút állomásokat. A közrendre veszélyt jelentő személyek kiutasítását felgyorsítják. Azokra is kiutasítás vár, akik kiskorúnak hazudják magukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!