2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Megrendezett akció lehetett a Sea-watch 3 civilhajó kikötése Lampedusaban

Európának történelmi felelőssége van a gyarmatosítás miatt a migrációban, ezért félmillió afrikai menekültet kellene befogadnia - jelentette ki Carola Rackete, az olasz partoknál illegálisan kikötött Sea-Watch 3 hajó kapitánya. Közben a német közszolgálati televízió húsz perces videóban mutatta be a hajó fedélzetén történteket, ami V4NA hírügynökség szerint az olasz belügyminiszter lejáratására készült, megrendezett akció lehetett.

  • Megrendezett akció lehetett a Sea-watch 3 civilhajó kikötése Lampedusaban

Carola Rackete, a Sea-Watch civilhajó kapitányának skype-videóján látható, hogy a német nő még június végén kritizálja az olasz belügyminisztert, amiért az nem engedélyezi számára a kikötést. Egy nappal később a holland zászló alatt hajózó, de német civilszervezet tulajdonában álló Sea-Watch 3 hajó illegálisan kikötött az olasz Lampedusa szigetén.

Carola Rackete sokaszor jelezte, hogy a hajóján lévő 40 személy állapota kritikus.

Amint arról a V4NA hírügynökség beszámol, a valóságnál jóval sötétebb képet festett a fedélzeten uralkodó állapotokról a kapitány. Ezt támasztja az ARD nevű német közszolgálati televíziónak a youtube-ra is feltöltött riportműsora, amely HD minőségű felvételeken mutatja be Carola Rackete tevékenységét. A profi fotós által kísért forgatás a többi között a törvénytelen lampedusai kikötést is megörökítette. A megrendezett akció célja feltehetően az olasz belügyminiszter lejáratása volt, aki nem engedte kikötni a migránsokat szállító hajót. Ez azonban nem sikerült hiánytalanul.

A „der Tagesspiegel” nevű német napilap szakértője a műsort kommentálva Twitter-bejegyzésében úgy fogalmazott: „A Sea-Watch-konfliktus csak erősebbé teszi Salvini belügyminisztert és megszilárdítja azoknak az uniós államoknak a szövetségét, akik nem kérnek Németország morális kioktatásából.”

Rackete ezután a Bild című német lapnak adott interjújában már arról beszélt, hogy Európának történelmi felelőssége van a gyarmatosítás miatt, ezért félmillió afrikai menekültet kellene befogadnia.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!