2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Megrázó felvételt közöltek a kiégett moszkvai koncerteremről + videó

Moszkva kormányzóját kíséri a kamera, ahogy a porig égett koncertterembe igyekszik, majd a mentőalakulatok tagjaival egyeztet. A felvételen jól látszik, hogy valósággal porig égett a Crocus City Hall.

  • Megrázó felvételt közöltek a kiégett moszkvai koncerteremről + videó

Az egyébként elegáns kulturális központból csak füstölgő romok maradtak a Molotov koktélok pusztítása nyomán.

Péntek este rontottak be állig felfegyverzett terroristák a Moszkva melletti koncertterembe. Szinte azonnal lőni kezdtek, válogatás nélkül tüzeltek mindenkire.

Túlélők beszámolói szerint hátba lőtték azokat, akik menekülni próbáltak. Sokan csak a szerencsének köszönhették, hogy kijutottak. Az épület több kijárta ugyanis le volt zárva.

Fent ültem az erkélyen, aztán jöttek a lövések. Először nem értettük mi történik. Azután én magam is láttam, ahogy jönnek be a terroristák, és lőnek mindenkire. Utána molotov koktélokat gyújtottak, mindent lángba borítottak. Rohantunk a kijárat felé, de az zárva volt, átszaladtunk az egész épületen, de sehol nem volt kijárat. Végül a pincében vártuk meg a mentőket, így jutottunk ki – mondja ez a szemtanú.

Lövéseket hallottunk... a lövések egyre csak dörögtek. Aztán lementünk a földszintre, egy sötét szobába. Csak a 'kijárat' szót láttam világítani a sötétben. Nem tudtuk, hogy fussunk-e vagy sem. Ki lehet ott a sötétben? Mi lehet ott a sötétben? Az első emberek elkezdtek futni, az ajtó kinyílt és láttam, hogy az utcára vezet. A férjem megragadott, és kimentünk a szabadba – mondta egy rémült nő.

Szombat reggel több százan álltak sorba a moszkvai véradóközpontok közelében hogy vért adjanak a sebesülteknek. A moszkvaiakat megdöbbentette az eset, végeláthatatlan sorokban érkeztek, hogy valamiképp segíthessenek az áldozatoknak.

A támadásért az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett. Ez azonban egyre valószínűtlenebbnek tűnik a szakértők szerint. Az akció ugyanis nem viseli a dzsihadista támadások legjellemzőbb vonásait.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint sem feltétlenül ez a legkézenfekvőbb forgatókönyv. 

A legfontosabb, nem hagyhatjuk futni ennek a véfürdőnek az elkövetőit, hogy újabb bűntetteket kövessenek el. A nyomozás állásáról a következőket mondhatom el: a terrorcselekmény mind a négy tényleges elkövetőjét elfogtuk, azokat, akik lelőtték az embereket a koncertteremben. Ukrajna irányába próbáltak meg elmenekülni. Az eddigi adatok szerint az Ukrán oldalról elő volt számukra készítve egy átkelő. Összesen 11 embert fogtunk el

– mondta az elnök.

Vlagyimir Putyin hozzátette mindenkit, aki a terroristák mögött állt felkutatnak és megbüntetnek.

Ukrajna többször is kijelentette, nincs köze a merényletekhez.

Ukrajnának semmi köze nem volt ezekhez az eseményekhez. Bár teljeskörű háborút folytatunk az Orosz Föderációval, de Ukrajna számára minden a csatatéren dől el – erősítette meg az ukrán elnöki hivatal tanácsadója.

Kiemelte, már várták azt a verziót, amely szerint az orosz vezetők az úgynevezett ukrán nyomot követik. Leszögezte, Ukrajna sosem nyúlt terrorista módszerekhez az oroszok elleni harcban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!