2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Megosztott Giorgia Meloni frakciója Ursula von der Leyen támogatásával kapcsolatban + videó

Újrázhat az Európai Parlament eddigi elnöke. Ismét Roberta Metsola máltai EP-képviselőt választották meg a vezető pozícióra. Csütörtökön pedig már Ursula von der Leyen pozíciója lesz a fő kérdés. A román, a francia és a lengyel delegációk már eldöntötték, hogy nem szavaznak bizalmat neki. A Giorgia Meloni vezette Európai Konzervatívok és Reformisták pedig nem egységesek.

  • Megosztott Giorgia Meloni frakciója Ursula von der Leyen támogatásával kapcsolatban + videó

Ismét Roberta Metsolát választották az Európai Parlament elnökének. A máltai politikust a 623 uniós képviselő közül 562-en támogatták.

Megválasztását követő beszédében Metsola hangsúlyozta, az EP a vezetésével továbbra is határozottan meg fogja védeni a jogállamiságot és támogatni fogják Ukrajnát.

„A szuverén Ukrajna elleni orosz agressziós háború továbbra is a napirendünk élén áll. A háború kitörésekor az önök nevében mentem Kijevbe. Az a látogatás új lendületet és új befolyást adott a parlamentnek. Ez a parlament segített a politikai reflektorfénybe állítani azt, hogy ki kell állnunk Ukrajna mellett. Emiatt a fény miatt bíznak az emberek bennünk és abban, hogy ez a fény továbbra is olyan fényesen fog világítani, amennyire csak lehet.”

- mondta Metsola.

Aki azt hangoztatta: „Európa a remény. Európa mindannyiunk. Európa maga a válasz”.

Csütörtökön pedig már az Európai Unió egy másik vezető pozíciójáról döntenek majd. Kiderül, hogy az Európai Bizottságot, a jövőben is Ursula von der Leyen fogja vezetni, vagy nem sikerül neki az újrázás.

A Liga egyik európai parlamenti képviselője ugyanis már jelezte, nem szeretnék Von der Leyennel folytatni a jövőben.

A Ligának nincsenek kétségei: Ursula von der Leyennel soha többé! És azzal a baloldlall sem, amely a józan ész nélkül, a gazdák és a vállalatok elleni ideológiákat gyártotta eddig. Most egy olyan Európára van szükség, amely tudja, hogyan kell változtatni az elmúlt években látott politikán.

- mondta a Liga képviselője.

Von der Leyennek 361 parlamenti képviselő támogatására lenne szüksége a 720-ból, hogy második ciklusát megkezdhesse. A román, a francia és a lengyel delegációk már eldöntötték, hogy nem szavaznak bizalmat Ursula von der Leyennek. A Giorgia Meloni vezette jobboldali európai parlamenti frakció, az Európai Konzervatívok és Reformisták képviselőinek véleménye pedig egyelőre még nem egységes.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Legkevesebb 11 halálos áldozata van a szomáliai főváros, Mogadishu rendőrakadémiája egyik kávézójában végrehajtott öngyilkos merényletnek - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!