2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Megostromolták az elnöki palotát

Megostromolták az elnöki palotát Kairóban. A demonstrálók a rendőrökkel is összecsaptak, akik könnygázt vetettek be. Az utcai harcokban 18-an sérültek meg. Az új elnök ellen hetek óta tüntetnek, mert a demonstrálók szerint diktatúrát épít.

„Az emberek a rezsim bukását akarják” – ezt skandálták az egyiptomi tüntetők, mielőtt megostromolták az elnöki palotát. A rendőrök visszaverték a támadást, tucatnyian megsérültek. „Azt követeljük, hogy az alkotmány tervezetét vonják vissza, mert az Isten fölé helyezi az elnököt. Csak Isten döntései megkérdőjelezhetetlenek” – mondta egy tüntető.

Az egyiptomi politikai válságot az robbantotta ki, hogy a nyáron megválasztott államfő hetekkel ezelőtt kiszélesítette saját jogait, az alkotmánybíróságét pedig csökkentette. A döntés óta folyamatosan tüntetnek Kairóban és más nagyvárosokban. „Nem lesz olyan bíróság, amely hallgatna ránk. Murszi azt mondja, csak ideiglenesen épített erődöt maga köré, de nem hiszünk neki. Mindig ragaszkodni fog a székéhez, hiszen a Muzulmán Testvériségnek régóta ez a célja” – nyilatkozta egy férfi.

Az ellenzékiek szerint az iszlamista mozgalom a tavaly megbuktatott Hoszni Mubarak elnökéhez hasonló diktatúrát épít. Az elnököt támogató Muzulmán Testvériség szerint viszont az elnöknek a demokrácia védelmében van szüksége átmenetileg nagyobb hatalomra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!