2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Meglepő őszinteséggel vallott hazája ukrajnai terveiről egy ismert amerikai szenátor + videó

Ha most segítünk Ukrajnának, akkor a legjobb üzleti partnerré válhatnak, akiről valaha is álmodtunk, a 10-12 billió dollárnyi kritikus ásványkincsüket Ukrajna és a Nyugat használhatná fel - vallotta be Lindsey Graham amerikai szenátor.

  • Meglepő őszinteséggel vallott hazája ukrajnai terveiről egy ismert amerikai szenátor + videó

Háromszáz milliárd dollár ül Európában az orosz állami vagyonból, amit le kellene foglalnunk, és Ukrajnának kellene adnunk. Amerikában orosz pénz van, amit le kellene foglalnunk. Az amerikai törvények értelmében Oroszországot a terrorizmus állami támogatójává kellene nyilvánítanunk

– idézte a szenátor szavait a Politico hírportál.

Graham még ennél is tovább menne, és amerikai kiképzőket küldene Ukrajnába, hogy a helyszínen segítsék az ukrán csapatokat. Továbbá sürgeti, hogy a háborúban álló ország mielőbb kapja meg az F–16-os vadászgépeket, és bármiféle korlátozás nélkül használhassák az amerikai nagy hatótávolságú fegyvereket.

És hogy a szenátor szerint miért is kellene még jobban elhúzni az öldöklést? 

Tíz-tizenkét billió dollárnyi kritikus ásványi anyagon ül Ukrajna. Ők lehetnének a leggazdagabb ország egész Európában. Nem akarom ezt a pénzt és ezeket a vagyontárgyakat Putyinnak adni, hogy megossza Kínával. Ha most segítünk Ukrajnának, akkor a legjobb üzleti partnerré válhat, akiről valaha is álmodtunk, és ezt a tíz-tizenkét billió dollárnyi kritikus ásványkincset Ukrajna és a Nyugat használhatná fel, nem pedig Putyin és Kína kapná

– magyarázta Graham a CBS amerikai hírtelevíziónak adott interjúban, hozzátéve, hogy segíteni kell Ukrajnának megnyerni a háborút, amit az Egyesült Államok „nem engedhet meg magának, hogy elveszítsen”.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

NGM: félremagyarázás helyett tények, nem vagyunk Európa legszegényebb országa

NGM: félremagyarázás helyett tények, nem vagyunk Európa legszegényebb országa

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!