2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Megkínoztak egy magyar fiút a román junior tornászválogatott edzőtáborában + videó

A nyugalom megzavarására alkalmas történet következik. Megkötözték, lenyírták a haját, levetkőztették, a fejére hamuztak és szexuális játékot mímeltek azzal a lugosi 15 éves kamaszfiúval, akit a román junior tornászválogatott edzőtáborában aláztak meg csapattársai csak azért, mert magyar.

  • Megkínoztak egy magyar fiút a román junior tornászválogatott edzőtáborában + videó

A román junior tornászválogatott február végén egy resițai edzőtáborban a közelgő Európa-bajnokságra készült. Az edzést követően a fiatal sportolók bulit rendeztek, ahol mint kiderült, alkoholt is fogyasztottak. Ezután két román tornászfiú ütlegelni kezdte a saját csapattársát, egy lugosi 15 éves magyar fiatalt. A fűtőtesthez kötözték, levágták a haját, ráhamuztak a fejére, levetkőztették és szexuális kontaktust mímeltek vele. A teljes jelenetet a tornászcsapat többi tagja is végignézte, anélkül, hogy bármelyikük közbelépett volna.

A sportolók eközben románul ordították a magyar tornászfiú arcába, „magyar, magyar!” A megaláztatás után a fiú elhagyta az edzőtábort, hazament és elpanaszolta a szüleinek, mit tettek vele a csapattársai.

A történteket a Román Tornászszövetség megpróbálta eltussolni. Semmilyen lépést nem tettek az ügyben. Mindezt annak ellenére, hogy büntetőjogi szakértők nyilatkozatai alapján is rendkívül súlyos bűncselekmények állnak fenn.

A fiú kezeit lekötözték, megfosztották a szabadságától, testi sértést követtek el rajta, de szexuális perverzió és etnikai diszkrimináció bűncselekményének a gyanúja is fennáll. Mindezt csak súlyosbítja, hogy a magyar tornászfiú kiskorú volt.

A lugosi fiatal Románia egyik sportreménysége lehetne, aki országos bronzérmet szerzett talajtornában illetve lólengésben is. A legfrissebb információk szerint mindennek ellenére a Román Tornaszövetség az áldozatból bűnöst próbált faragni és a magyar fiút kizárta az Európa-bajnokságra utazók csoportjából. A szövetség szerint a magyar fiú nem fejlődik megfelelően és magatartása miatt konfliktushelyzetbe kerül a sportolókkal, edzőkkel.

Az ügyben az RMDSz elnöke, Kelemen Hunor is megszólalt. Szerinte ide vezetett a román nacionalista pártok magyarok elleni gyűlöletkeltése. A román vezetőknek, a politikusoknak hallgatásuk helyett azonnal el kellene ítélniük a történteket és az eset kivizsgálását kell szorgalmazniuk.

Azt, hogy többek között a román magyargyűlölő pártok kampánya vezetett ide, egy nemrég megjelentetett felmérés is igazolja. Eszerint a romániai fiatalok között jelentős népszerűségre tett szert az egyik legszélsőségesebb román nacionalista párt, a Románok Egyesüléséért Szövetség.

A sajtó és a romániai magyar politikusok nyomására végül a resicabányai rendőrség hivatalból kivizsgálást indított az ügyben. A vád ütlegelés, egyéb erőszakos tettek és fogvatartás gyanúja. Emellett az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke is jelezte, valószínűleg a jövő héten hivatalból eljárást fognak indítani.

18

Figyelem! Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek.

  • Ha ön elmúlt 18 éves, az "Elmúltam 18 éves" gombra kattinthat, és a tartalom az ön számára elérhető lesz.
  • Ha ön nem múlt el 18 éves, kattintson a "Nem vagyok még 18 éves" gombra, így ez a tartalom az ön számára nem lesz elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!