2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Megkezdődtek a béketárgyalások Szaúd-Arábiában

Megkezdődtek Szaúd-Arábiában a tárgyalások az ukrajnai konfliktus rendezéséről. A kétnapos találkozón megoldásokat kívánnak kidolgozni az ukrán-orosz válságra.

  • Megkezdődtek a béketárgyalások Szaúd-Arábiában

Oroszország nem képviselteti magát a találkozón, ugyanakkor a Kreml távolról figyeli a fejleményeket. Közben Moszkva továbbra is drónokkal támadja Ukrajnát, Kijev pedig bevetette az amerikaiaktól kapott kazettás bombákat.

Az orosz erők vasárnapra virradóra ismét drónokkal és rakétákkal támadták Ukrajna több régióját az ukrán légierő szerint. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közölte, hogy még szombat este találat ért egy Harkiv megyében lévő vérellátó központot, többen meghaltak, sebesültekről is tudni.

Az ukránok pedig kazettás bombákkal lőttek egy egyetemet Donyeckben. Úgy tudni, hogy az intézmény épületét szakadár, illetve orosz fegyveres erők is használták.

Az ukrán offenzívával kapcsolatban a legfontosabb hír az, hogy nem állt meg - jelentette ki az ukrán katonai hírszerzés vezetője. Kirilo Budanov beszélt arról is, hogy a támadás Bahmut térségében valamivel gyorsabban halad, mint délkeleten, amit azzal magyarázott, hogy az oroszoknak ott volt idejük kiépíteni a védelmüket.

Közben az ukrán belbiztonsági szolgálat főnöke "Törvényesnek" nevezte azokat a támadásokat, amelyeket Ukrajna nemrég orosz hajók és az Oroszországot a Moszkva által bekebelezett Krím félszigettel összekötő Kercsi-híd ellen hajtott végre. Vaszij Maljuk a Telegramon azt írta: "ez teljesen logikus és hatékony" lépés volt az ellenséggel szemben.

A történtekre az orosz külügyminisztérium szóvivője úgy reagált: Oroszország meg fogja bosszulni, hogy Ukrajna megtámadott egy civil tartályhajót.

Közben folynak a nemzetközi tárgyalások Szaúd-Arábiában az ukrajnai béke elősegítéséről. A találkozón nyugati nagyhatalmak és fejlődő országok tisztségviselői vesznek részt.

"A világ konszolidációja az egyik legfontosabb feladat. Minél erősebben tömörül a világ az igazságos béke helyreállítása érdekében, annál hamarabb véget vethetünk azoknak a bombáknak és rakétáknak, amelyeket Moszkva a nemzetközi jog normáival kíván helyettesíteni" - mondta Volodimir Zelenszkij.

Borítókép: Mandiner.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!