2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Megkezdődött Hunter Biden első bírósági büntetőtárgyalása

Az esküdtek kiválasztásával megkezdődött Hunter Biden első büntetőtárgyalása hétfőn a Delaware állambeli Wilmington szövetségi bíróságán tiltott fegyverbirtokláshoz kapcsolódó ügyben.

  • Megkezdődött Hunter Biden első bírósági büntetőtárgyalása

A szövetségi különleges ügyész vádemelése nyomán Joe Biden elnök fiának három vádpontban kell felelnie, a többi között hamis nyilatkozattétel, valamint tiltott fegyverbirtoklás miatt.

Az esküdtszék 12 tagját, valamint a 4 póttagot az üggyel kapcsolatos tájékozottságukra és a lehetséges elfogultságokra irányuló keresztkérdések alapján választották ki.

Hunter Biden a vád szerint 2018-ban - abban az időben, amikor emlékiratai szerint is kábítószerfüggőséggel küzdött - egy lőfegyver megvásárlása során az ilyenkor kötelező hivatalos iraton tagadta, hogy rendszeres kábítószerfogyasztó lenne. A megvásárolt fegyver 11 napon keresztül volt birtokában, mielőtt - akkori partnere, néhai bátyjának özvegye segítségével - egy nyilvános szeméttárolóba dobta.

Az ügyészség és a védelem nyitóbeszédei kedden kezdődnek, majd a tanúk meghallgatása következik.

A három vádpontban sorolt bűncselekmények elkövetése összesen maximum 25 év börtönnel sújtható, illetve vádpontonként 250 ezer dollár pénzbírság szabható ki.

Hunter Biden ellen azután került sor a vádemelésre, hogy a szövetségi különleges ügyész és az ügyvédek között tavaly kötött vádalkut az ügyet tárgyaló bíró elutasította, és megsemmisítette.

Joe Biden elnök közleményt adott ki a bűnper indulásának napján, amiben azt írta, hogy elnökként nem fog kommentálni egy folyamatban lévő szövetségi ügyet, apaként viszont feltétlen szeretetéről és bizalmáról biztosítja fiát. Joe Biden közleményében fia iránti tiszteletét is hangoztatta, mert képes volt kábítószerfüggőségéből kigyógyulni.

Hunter Bidenre adó-bűncselekmények miatt egy másik bűnvádi eljárás is vár, amelynek bírósági tárgyalása várhatóan ősszel kezdődik Kaliforniában.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

CNN: bajban van Joe Biden

CNN: bajban van Joe Biden

Egyre durvul a kampány az Egyesült Államokban, azonban a Trump elleni karaktergyilkossági kísérletek a demokraták belső problémáiról árulkodhatnak a CNN szerint.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!