2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 22:50

Külföld

Megkezdődött a korai szavazás Georgia állam megismételt szenátusi választásán

Megkezdődött a korai szavazás hétfőn az egyesült államokbeli Georgia állam megismételt szenátusi választásán, amelynek eredményén múlik majd a többség sorsa a szövetségi törvényhozás felsőházában.

Georgiában egyetlen szenátorjelölt sem szerezte meg a szavazatok legalább 50 százalékát a november 3-i választásokon, ezért január 5-én megismétlik a voksolást, de korai szavazásra már hétfőtől van lehetőség.

A hivatalban lévő két republikánus szenátor, Kelly Loeffler és David Perdue demokrata párti kihívói Raphael Warnock és Jon Ossoff.

A hetek óta választási csalást emlegető Donald Trump elnök is kampányolt a republikánus jelöltek mellett. Még néhány órával a korai szavazás kezdete előtt is ostorozta a Twitteren Georgia állam kormányzóját amiatt, hogy az nem hívta össze a helyi törvényhozás rendkívüli ülését, amelytől Trump elnök a novemberi választás eredményének megváltoztatását remélte.

A november 3-i választáson a szövetségi törvényhozás alsóházában, a képviselőházban a demokrata pártiak ugyan megőrizték többségüket, de mivel vesztettek is képviselői helyeket, a többségük kisebb arányú lett. A felsőházban, a száztagú szenátusban 53 politikusukkal eddig a republikánus pártiaknak volt többségük, ám a mostani voksolásokon a demokraták egy helyet szereztek, két szenátusi szék pedig a Georgiában megismételt választás kimenetelétől függ. Amennyiben ezen a demokrata párti jelöltek győznek, akkor a szenátusban is övék a többség.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Nemzetközi segítség a magyar baloldalnak

Megkezdődött a nemzetközi kampány Márki-Zay mellett. 2021. október 20.

Nem férnek el a migránsok a mallorcai befogadótáborokban

Az elmúlt három napban több mint 300 illegális bevándorló kötött ki a szigeten. 2021. október 20.

Háborús állapotok a romániai kórházakban

Romániából Madarász Lóránt, a Vezércikk vloggere tudósított. 2021. október 20.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!