2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Megindultak Oroszország felé a Wagner-harcosok ukrán jelentések szerint

A Wagner-harcosok konvojai elhagyják Belaruszt és Oroszország felé tartanak, vezérük, Jevgenyij Prigozsin halálának hírét követően – számolt be róla a Magyar Nemzet, az Ukrán Fegyveres Erők alá tartozó ukrán Nemzeti Ellenállási Központra hivatkozva.

  • Megindultak Oroszország felé a Wagner-harcosok ukrán jelentések szerint

Belarusz források szintén arról adtak jelentést, hogy az orosz zsoldoscsoport tagjai felszámoltak egyes táborokat, és konvojokat alakítottak, hogy elhagyják az országot. 

Az ukrajnai híradások szerint a belarusz kormány nem engedélyezte a zsoldoscsoport kivonulását, és különleges erők állítólag megpróbálják feltartóztatni a konvojokat, amelyek az orosz határ felé igyekeznek.

A Wagner-csoport katonái azt követően települtek Belaruszba, hogy június 23-án Moszkva ellen indultak, ám a vezérük és a belarusz elnök közti megállapodás értelmében nem hajtottak végre puccsot, hanem visszafordultak, mielőtt elérték volna a fővárost. Több ezer Wagner-harcos telepedett le a Minszktől mintegy száz kilométerre délkeletre fekvő Oszipovicsi táborában is, hogy a belarusz haderő kiképzésében vegyenek részt.

Ahogyan már korábban megírtuk, szerdán megtalálták és állítólag azonosították Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér, és a zsoldoshadsereg létrehozásában aktívan résztvevő, Putyin jobbkezeként számon tartott Dmitrij Utkin holttestét. Sajtóinformációk szerint a zsoldosvezér magángépét az orosz légvédelem lőhette le, a fedélzeten utazó további kilenc személlyel együtt pedig Prigozsin is életét vesztette. 

Borítókép: A Wagner-csoport katonái (Fotó: Roman ROMOKHOV / AFP)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!