2023. 03. 25. Szombat Irén, Irisz napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Pajtakult 03:00

Külföld

Meghosszabbítják a járvány miatti korlátozásokat több uniós országban

Péntektől negatív koronavírusteszt-eredményt kell felmutatniuk azoknak, akik külföldről utaznak Angliába. Ez a brit állampolgárokra is vonatkozik.

  • Meghosszabbítják a járvány miatti korlátozásokat több uniós országban

Több európai uniós országban közben a járvány miatti korlátozások meghosszabbításáról döntöttek. Az oltás mindenhol folytatódik, de még hónapokig eltarthat, amíg visszaszorul a járvány.

Vétóznak a hegylakók Lengyelországban. Mozgalmat indítottak azok, akik nem kérnek a koronavírus miatti korlátozásokból Zakopanéban, a Tátra lengyel oldalának fővárosában. A turizmusból élő városnak már eddig is nagy veszteséget okozott a szállodák, az éttermek és a sípályák országos zárva tartása a járvány miatt. A legújabb kormánydöntés értelmében pedig január végéig biztosan nem nyithatnak ki.

Reménytelennek tartják a helyzetüket a francia színházak: januárban nem számíthatnak az újranyitással. A párizsi kormány szerint tartósan 5000 alatt kell lennie a napi fertőzöttek számának ahhoz, hogy újra a közönséggel teljenek meg a nézőterek.

Hollandiában is várni kell még a nyitásra. A napi fertőzöttek száma ugyan két hete folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, de nem eléggé. Ezért a kormány úgy döntött, hogy január 19-e helyett három héttel később, legkorábban február 9-én lehet enyhíteni a korlátozásokon.

Középtávon az oltás jelenti a megoldást. Ebben a Pfizer/Biontech vakcinája után a Modernáé jelenti a második lépést. Az amerikai gyógyszercég koronavírus elleni vakcinájának első szállítmánya megérkezett az Európai Unió tagországaiba. A Moderna 160 millió adagot gyárt a Közösség számára, ami 80 millió ember számára elegendő.

Spanyolországban azzal számolnak, hogy egy hónap alatt 600 ezer adagot kapnak, így a legközelebbi cél az, hogy e hét végéig az idősotthonok minden lakója megkapja a vakcina első adagját.

Az oltás felgyorsítása minden ország érdeke, mert a koronavírus elleni védettséggel lényegében szükségtelenné válnak a tesztek és az utazási korlátozásokat is enyhíteni lehet. Addig viszont marad a szigorú ellenőrzés a határokon.

Angliába például péntektől csak azokat engedik be, akik friss teszttel bizonyítják, hogy nem nem fertőzöttek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Macron és Ursula von der Leyen Kínába utazik

Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen áprilisban Pekingbe utazik, hogy tárgyaljanak a kínai elnökkel. A francia elnök a kétnapos brüsszeli csúcs után tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: látogatásuk célja, hogy nyomást gyakoroljanak Hszi Csin-Pingre, hogy rávegye az orosz elnököt a háború lezárására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Véget ért a kétnapos EU-csúcs

Az első csütörtöki napon a tagállamok képviselői 1 millió darab tüzérségi lőszer küldéséről állapodtak meg Ukrajna számára egy éven belül. Hazánk ugyanakkor továbbra sem egyezett bele, hogy lövedékeket adjon Kijevnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!