2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Meghosszabbítják a járvány miatti korlátozásokat több uniós országban

Péntektől negatív koronavírusteszt-eredményt kell felmutatniuk azoknak, akik külföldről utaznak Angliába. Ez a brit állampolgárokra is vonatkozik.

  • Meghosszabbítják a járvány miatti korlátozásokat több uniós országban

Több európai uniós országban közben a járvány miatti korlátozások meghosszabbításáról döntöttek. Az oltás mindenhol folytatódik, de még hónapokig eltarthat, amíg visszaszorul a járvány.

Vétóznak a hegylakók Lengyelországban. Mozgalmat indítottak azok, akik nem kérnek a koronavírus miatti korlátozásokból Zakopanéban, a Tátra lengyel oldalának fővárosában. A turizmusból élő városnak már eddig is nagy veszteséget okozott a szállodák, az éttermek és a sípályák országos zárva tartása a járvány miatt. A legújabb kormánydöntés értelmében pedig január végéig biztosan nem nyithatnak ki.

Reménytelennek tartják a helyzetüket a francia színházak: januárban nem számíthatnak az újranyitással. A párizsi kormány szerint tartósan 5000 alatt kell lennie a napi fertőzöttek számának ahhoz, hogy újra a közönséggel teljenek meg a nézőterek.

Hollandiában is várni kell még a nyitásra. A napi fertőzöttek száma ugyan két hete folyamatosan csökkenő tendenciát mutat, de nem eléggé. Ezért a kormány úgy döntött, hogy január 19-e helyett három héttel később, legkorábban február 9-én lehet enyhíteni a korlátozásokon.

Középtávon az oltás jelenti a megoldást. Ebben a Pfizer/Biontech vakcinája után a Modernáé jelenti a második lépést. Az amerikai gyógyszercég koronavírus elleni vakcinájának első szállítmánya megérkezett az Európai Unió tagországaiba. A Moderna 160 millió adagot gyárt a Közösség számára, ami 80 millió ember számára elegendő.

Spanyolországban azzal számolnak, hogy egy hónap alatt 600 ezer adagot kapnak, így a legközelebbi cél az, hogy e hét végéig az idősotthonok minden lakója megkapja a vakcina első adagját.

Az oltás felgyorsítása minden ország érdeke, mert a koronavírus elleni védettséggel lényegében szükségtelenné válnak a tesztek és az utazási korlátozásokat is enyhíteni lehet. Addig viszont marad a szigorú ellenőrzés a határokon.

Angliába például péntektől csak azokat engedik be, akik friss teszttel bizonyítják, hogy nem nem fertőzöttek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Az ukrajnai infrastruktúrát ért támadások után jelentős áramszünetekkel kell számolnia a lakosságnak - jelentette Dunda György a HírTV Napindító című műsorában. A kárpátaljai tudósító arról is beszélt, hogy Kijev miként tudta jelentősen megnehezíteni a külföldre menekült hadköteles férfiak életét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!