2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Meghaladta az egymilliót a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban

Meghaladta a 3 milliót világszerte a fertőzöttek száma, 220 ezren haltak meg, csaknem egymillióan azonban meggyógyultak. A fertőzöttek mintegy egyharmadát az Egyesült Államokban regisztrálták, szakértők szerint azonban a járvány itt már túl van a csúcspontján. Brazíliában közben tovább nőtt a halottak száma, a dél-amerikai állam elnöke mégsem rendel el szigorításokat.

  • Meghaladta az egymilliót a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban

Brazíliában is divatba jött az erkély-performansz. A legtöbb országgal szemben azonban itt nem az orvosok áldozatos munkáját köszönik, hanem a hivatalban lévő elnök ellen tiltakoznak. A dél-amerikai országban már átlépte az ötezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, ráadásul a fertőzöttek száma a regisztrált, több mint 70 ezernek szakértők szerint akár tízszerese is lehet, a tesztelések száma ugyanis rendkívül alacsony. Az államfő ennek ellenére továbbra is bagatellizálja a válságot.

Jair Bolsonaro többször is egyszerű influenzának nevezte a járványt, és az általános karantént szorgalmazó egészségügyi minisztert április közepén menesztette hivatalából. Felmérések szerint a lakosság 45%-a az államfő alkotmányos eltávolítását szeretné.

Kissé bizonytalan vagyok a gazdasági helyzet miatt, hiszen nagyon nehéz időket élünk. Ennek ellenére azt gondolom, hogy Bolsonaronak mennie kell, mert teljesen alkalmatlan az elnökségre

– nyilatkozta egy brazil diák.

A többi között Brazília is felkerülne arra a listára, amit Washington a járvány gócpontjairól állítana össze, hogy az innen érkező nemzetközi légi járatokon vírusteszteket végezzen. Ezt az amerikai elnök jelentette be.

Az Egyesült Államokban már átlépte az egymilliót a fertőzöttek száma, ami a világ összes koronavírusos esetének mintegy egyharmadát teszi ki. A járvány miatt drasztikusan megemelkedett a munkanélküliség az országban, ami már az elmúlt héten csaknem 27 millió ember folyamodott munkanélküli segélyhez. Donald Trump ennek ellenére optimistán nyilatkozott: Véleménye szerint az amerikai gazdaság megerősödve fog kikerülni a válságból.

„A világ legjobb gazdaságát építettük fel, és újra fel fogjuk építeni, méghozzá gyorsan. Nagyon gyorsan. Szakértőink szerint a járvány túl van a csúcspontján, az amerikaiak pedig arra várnak, hogy biztonságosan és minél előbb újranyissuk országunkat”

– mondta az amerikai elnök.

A legsúlyosabban érintett New York államban több mint egy hónapja a legalacsonyabb számot regisztrálták az egy nap alatti új megbetegedéseket illetően. Az állam kormányzója azonban egyelőre a korlátozások fenntartása mellett döntött, hogy elkerüljék az újabb fertőzési hullámot. Az állam egészségügyi dolgozóinak áldozatos munkáját az amerikai légierő különleges mutatvánnyal köszönte meg.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!