2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Meggyaláztak egy keresztény kolostort Izraelben

Vandálok rongáltak meg egy keresztény kolostort Izraelben. Ismeretlenek keddre virradóra felgyújtották az épület kapuját, falaira pedig héber nyelvű keresztényellenes feliratokat fújtak.

Más graffitiken a Migrón név volt látható, ez annak a ciszjordániai zsidó vadtelepnek a neve, amelyet vasárnap ürítettek ki az izraeli legfelső bíróság döntése után. A meggyalázott trappista kolostor Jeruzsálemtől nyugatra egy dombtetőn áll, nem messze a megszállt Ciszjordániától.

Szélsőséges izraeli telepesek hónapok óta kampányolnak palesztin falvak lakói, valamint muzulmán és keresztény szent helyek ellen, hogy megbosszulják kormányuk olyan döntéseit, amelyek az ő érdekeiket sértik.

Fotó: Europress/AFP
Fotó: Europress/AFP
Fotó: Europress/AFP
Fotó: Europress/AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!