2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Megfélemlítik az újságírókat Ukrajnában

Az ország vezetését átszövő korrupicó után nyomozó újságírokat megfélemlítik és lehallgatják Ukrajnában.

  • Megfélemlítik az újságírókat Ukrajnában

Bár Volodimir Zelenszkij ukrán elnök januárban azt hangoztatta, hogy tűrhetetlennek tart bármilyen, a sajtóra nehezedő nyomást, bátornak kell lennie annak az újságírónak, aki Ukrajnában a korrupciós ügyek nyomába ered. Különböző megfélemlítési taktikákat alkalmaznak a sajtó munkatársai ellen, a végső fenyegetés pedig a frontra küldés – árulta el a Politico brüsszeli hírportálnak Juri Nikolov oknyomozó újságíró.

Nikolov derítette fel a hadsereg élelmiszer-ellátását és étkeztetési szolgáltatásait átszövő korrupciót, amely akár háromszoros árakat eredményezett a háborúban álló országnak. Miután Nikolov cikkei megjelentek, lemondott az illetékes védelmi miniszterhelyettes, és az eset hozzájárult Olekszij Reznyikov akkori védelmi miniszter leváltáshoz is. Az újságíró szerint a látványos tisztogatás ellenére a valódi felelősök a minisztériumban maradtak.

Nikolovnaka nem sok jót hozott a cikkei sikere. Zaklatás célpontjává vált, előfordult, hogy terepszínű ruhás férfiak dörömböltek az ajtaján, névtelenül fenyegették a közösségi médiában.

Még hátborzongatóbb, ami a Bihus.Info független híroldal munkatársaival történt. Januárban a YouTube online videómegosztóra felkerült egy felvétel a médium munkatársainak szilveszteri bulijáról, ahol drogokat is fogyasztottak. Szintén napvilágra kerültek olyan lehallgatott telefonbeszélgetések, amelyekben cannabis vásárlásáról volt szó. „Bízhatunk a nyomozásaikban, ha drog hatása alatt végzik őket?” – írták a felvételekhez.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!