2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Külföld

Megerősíti a rendőri jelenlétet a pozsonyi kormány a szlovák-magyar határon

Az illegális bevándorlóknak szánt erődemonstrációt indít és jelentős rendőri erőket vet be a szlovák-magyar zöldhatár ellenőrzésére Szlovákia - jelentette be Robert Fico szlovák kormányfő a Dunacsúny-Rajka autópálya-határátkelőn hétfőn este, Matus Sutaj Estok belügyminiszterrel és Juraj Blanár külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

  • Megerősíti a rendőri jelenlétet a pozsonyi kormány a szlovák-magyar határon

Az illegális migráció kiszűrését célzó rendőrségi akció hétfőn este vette kezdetét. A szlovák kormányfő, aki két miniszterével személyesen részt vett a bejelentett rendőrségi akció megindításán is, már délután jelezte, hogy „jelentős erőkkel” készülnek az illegális migráció megfékezésére. A sajtótájékoztatón Robert Fico rámutatott: ez év kezdetétől több mint 46 ezer illegális migráns érkezett az országba, ami sokszorosa a korábban tapasztaltnak, s a kialakult helyzettel "muszáj kezdeni valamit", mivel meglévő információik szerint már rövid távon is az illegális migráció fokozódására kell számítani. 

Robert Fico bírálta Ódor Lajos leköszönt szakértői kabinetjét, amely a rendőrségi kapacitások hiányára hivatkozva szerinte „nem tett semmit” az illegális bevándorlás megfékezésére. A szlovák kormányfő a rendőrségi jelenlét megerősítésével kapcsolatban kifejtette: a mostani rendőrségi akció afféle - minden lehetséges műszaki eszköz bevetésével – indított erődemonstráció lesz a zöldhatáron, amellyel meg akarják mutatni, hogy a helyzet kezelhető. „Szlovákia kész az illegális migráció kezelésére” – szögezte le Robert Fico, hozzátéve: az illegális migránsokat célzó akció során együttműködnek a magyarországi hatóságokkal, és már a közeljövőben terveznek egy magyarországi látogatást is, amelyen a helyzet jövőbeli kezeléséről és az együttműködésről is tárgyalni fognak.

Matus Sutaj Estok belügyminiszter ugyancsak hangsúlyozta a magyar hatóságokkal történő együttműködés fontosságát, és azt mondta: a mostani akció egyértelmű jelzés akar lenni az illegális migránsoknak és az embercsempészeknek, hogy az új kormány véget vet annak az időszaknak, amikor "szabadon jöhettek az országba".

Rámutatott: tavaly ötezer illegális migráns érkezett az országba, az idén pedig már mostanáig csaknem tízszer annyi, ami veszélyes növekedés, különös tekintettel arra, hogy a legújabb információik és a balkáni bevándorlási útvonalon történtek azt mutatják, hogy kapcsolat van az embercsempészek és egyes terroristacsoportok között. „Elsődleges az emberek biztonsága és az, hogy azt az üzenetet küldjük, hogy Szlovákia az itt élő emberek számára van itt és nem az illegális migránsoknak” – szögezte le Matus Sutaj Estok. Juraj Blanár külügyminiszter hangsúlyozta: a schengeni térség veszélyben van, s nem lehet hagyni, hogy Magyarország - amely már eddig is rengeteget fektetett be a probléma orvoslásába - továbbra is egyedül foglalkozzon a helyzet megoldásával.

MTI 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

Vezércikk: Daniel Freund Orbán Viktorral kel és fekszik + videó

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt legújabb Facebook-bejegyzése arra utal, hogy Brüsszelben kiadták az ukázt: Soros kitartottjai, egyesüljetek! Márki-Zay Péter most azzal büszkélkedett a Facebook oldalán, hogy Daniel Freunddal, Magyarország "nagy barátjával" találkozott. A hírre a Vezércikk vendégei is reagáltak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsonyi vásárban gyilkolt volna egy 15 éves fiú

Karácsonyi vásárban gyilkolt volna egy 15 éves fiú

Őrizetbe vettek egy 15 éves fiút Nyugat-Németországban, aki a gyanú szerint terrortámadásra készült egy karácsonyi vásáron - közölték szerdán a német hatóságok. Az ország keleti felében hasonló gyanúval egy 16 éves fiatalt fogtak el.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!