2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Globál 23:15

Külföld

Megerősítette az atlantai olimpiai robbantó életfogytiglani büntetését egy amerikai bíróság

Megerősítette az életfogytiglani börtönbüntetést egy amerikai fellebbviteli bíróság helyi idő szerint hétfőn Eric Robert Rudolph ügyében, aki robbantásos merényleteket hajtott végre az 1996-os atlantai olimpián, illetve egy alabamai abortuszklinikánál.

  • Megerősítette az atlantai olimpiai robbantó életfogytiglani büntetését egy amerikai bíróság

A bíróság elutasította a férfi kérvényét, és határozatában kimondta, hogy nincs lehetőség új ítéletet hozni, a 2005-ben kötött vádalku rendelkezései továbbra is kötelező érvényűek. Rudolph akkor beleegyezett abba, hogy többszörös életfogytiglani börtönbüntetést szabjanak ki rá, így tudta elkerülni a halálbüntetést.

"Eric Rudolph ügyében nincs mozgástér a saját maga által kötött alku miatt: az életben maradásért cserébe annak idején lemondott arról a jogáról, hogy utólag bármilyen fellebbezéssel megtámadhassa az ellene hozott ítéletet" - írta Britt Grant bíró a határozat indoklásában.

Rudolph 1996. július 27-én robbantott pokolgépet egy zenei rendezvényen az atlantai olimpiai parkban, a merényletben egy ember meghalt, és többen megsérültek. Két évvel később egy birminghami klinikán robbantott, akkor egy rendőr vesztette életét, és egy ápolónő súlyosan megsérült. Ezenkívül egy georgiai abortuszklinikánál és egy atlantai melegbárnál is elhelyezett pokolgépeket.

Fotó: Szakértők vizsgálják a XXVI. nyári olimpia eseményeit megzavaró robbantásos merénylet helyszínét a város központjában létrehozott Centenáriumi Olimpiai Parkban. MTI Fotó: Földi Imre

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.
Fegyverkeznek a skandináv országok

Fegyverkeznek a skandináv országok

A svéd honvédelmi bizottság pénteken ismertette az ország védelmi terveit 2030-ig tartalmazó jelentést, aminek tartalma igazán nem lepte meg a közvéleményt: várható volt, hogy történelmű léptékű fejlesztésbe kezd a friss NATO-tag.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!