2024. 06. 24. Hétfő Iván napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Csernobil öröksége: a Zóna 03:00

Külföld

Megérkezett Kínába Vlagyimir Putyin orosz elnök + videó

Vlagyimir Putyin orosz elnök Kínába látogatott csütörtökön. A Kínai Népköztársaság elnökével a két ország stratégiai együttműködéséről, valamint Ukrajnáról, Ázsiáról és a kereskedelemről is tárgyalnak.

  • Megérkezett Kínába Vlagyimir Putyin orosz elnök + videó

Ünnepélyes fogadtatás, orosz himnusz és ágyúdörgés - így fogadta az orosz elnököt Pekingben Kína vezetője. Az orosz elnöknek ez az első hivatalos külföldi útja május 7-i, újabb beiktatása óta.

Oroszország idén ünnepeli a Kínával való diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját, Hszi Csin-Ping elnök beszédében kiemelte, hogy Kína továbbra is elkötelezett abban, hogy fenntartsa a két ország közötti baráti viszonyt és együtt dolgozzanak a fejlődésért.

Vegyük Kína-Oroszország kulturális évet lehetőségének és vegyük a diplomáciai kapcsolatok 75. évfordulóját új kiindulópontnak, hogy tovább vigyük barátságunkat. Kéz a kézben haladjunk előre, hogy az új korszakban Kína és Oroszország átfogó stratégiai együttműködési partnerségének becsületét növeljük, és közösen hozzuk létre a kínai-orosz barátság új, fényes jövőjét. -mondta beszédében a Hszi Csin-ping.

A mai kínai-orosz kapcsolatért keményen megdolgoztak, azt mindkét félnek meg kell becsülnie - jelentette ki Vlagyimir Putyin.

Büszkék lehetünk arra, hogy az orosz-kínai kapcsolatok történelmük legmagasabb szintjét érték el, és elnyerték a valódi partnerség és stratégiai kölcsönhatás jellegét.- tette hozzá az orosz elnök.

Az orosz és a kínai elnök közös nyilatkozatot írt alá a stratégiai kölcsönhatás elmélyítéséről, valamint a kölcsönös, átfogó partnerségről. Hszi Csin-ping arról is beszélt: mindkét fél egyetért abban, hogy az ukrán válság politikai rendezése a helyes irány.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!