2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Megalázták Ursula Von Der Leyen bizottsági elnököt Ankarában

Az osztrák kormány élesen bírálta a török elnököt az Ursula Von der Leyennel való tiszteletlen bánásmód miatt. Az Európai Bizottság elnöke és az Európai Tanács elnöke, Charles Michel Ankarában tárgyalt a török elnökkel. A találkozóra azonban csak két fő részére készítettek ki karosszéket, amin a férfiak foglaltak helyet. Von der Leyen asszonynak csak egy távolabbi díványon jutott hely.

  • Megalázták Ursula Von Der Leyen bizottsági elnököt Ankarában

Kemény politikai kérdések, így a Törökországban tartózkodó több millió menekült európai uniós támogatásának megvitatására érkezett Ankarába Ursula von der Leyen és Charles Michel.

A török elnöki hivatalban azonban csak Recep Tayyip Erdogan török elnöknek és férfivendégének, az európai állam és kormányfők tanácsa elnökének, Charles Michellnek készítettek ki széket.

Egyikük sem adta át ülőhelyét a Bizottság elnök asszonyának, akinek nem jutott hely. Így ő egy távolabbi kanapén foglalt helyet.

Ez nemcsak női mivoltában volt sértő a hétgyermekes asszonynak, de bizottsági elnöki minőségében is megalázó volt, a csúcsdiplomácia szimbólumokra különösen fogékony közegében.

Az elnök asszony egyértelműen meglepődött, ezt a videóban is látni. De bármennyire is meglepődött, mégis úgy döntött hogy a protokoll szabályaival szemben a tartalmi kérdéseket részesítette előnyben, szerintem ez volt a helyes, de az európai polgárok biztosan ezt várták volna tőle.

- fogalmazott óvatosan a Bizottság szóvivője Brüsszelben, a botrány jelentőségét kisebbítve. A malőr aligha lehet véletlen, a protokollért felelős hivatalnokok az efféle magas rangú látogatások legapróbb részletét is kínos aprólékossággal tervezik meg. Karoline Edtstadler osztrák európaügyi miniszter tiszteletlennek nevezte a bánásmódot.

Szerinte provokáció történt, amit az is mutat, hogy von der Leyen a tárgyalás előtt bírálta Törökországot, amiért az kilépett az isztambuli egyezményből. Ez a megállapodás támogatói szerint a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését szolgálja, bírálói szerint azonban a militáns feminizmust és a genderideológia terjesztését szolgálja.

Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter pedig azt mondta, hogy illúziónak minősülnek a Törökországgal folytatott uniós csatlakozási tárgyalások, vagyis az országnak nincs helye az európai integrációs szervezetben.

Az Európai Bizottság elnöke a törökországi menekültek további támogatására tett ígéretet az uniós-török migrációs megállapodás betartása fejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!