2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok 11:05

Külföld

Még mindig nem adott életjelet magáról az eltűnt hegymászó

Tudjuk hol van Szilárd, hajnalban indul a keresőcsapat. Ezt írta legfrissebb közleményében a Mount Everesten eltűnt magyar hegymászó felesége. Legindi Tímea közölte, Suhajda Szilárd körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában van.

  • Még mindig nem adott életjelet magáról az eltűnt hegymászó

Egy csapat a ruházata alapján azonosította be, amikor elhaladt mellette. Életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta.
Az őt észlelő csapat elmondta, amikor elhaladtak mellette életjeleket mutatott, de fagyási sérülések nyomai és a magashegyi agyödéma jelei látszottak rajta. Reggel megkísérelnek helikopterrel felrepülni olyan magasságba, ahonnan láthatják Szilárdot.

Ezzel egy időben három serpát elindítanak Szilárdért, akik optimális esetben már holnap, a késői órákban felérhetnek hozzá. Legindi Tímea a Radar stábjának ma délután azt mondta, bízik abban, hogy előkerül a férje, aki első magyarként akarta oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül megmászni földünk legmagasabb pontját.

Az m4sport.hu úgy tudja, hogy Suhajdát a kiépített kötélpályától kicsit messzebb, kicsúszva látták, majd lefelé tartva szintén észlelték őt, de a pozíciója az előzőhöz képest kicsit módosult. Ez a pozíció egyébként megegyezik a május 24-én magyar idő szerint 15:45-kor észlelt utolsó GPS-jellel. Beazonosítása a ruhája és a NoO2 (oxigén nélküli hegymászó) matricák alapján megtörtént. Egy korábbi beszámoló szerint a 4-es tábor felett egy alakra lett figyelmes néhány hegymászó, mostanra kiderült, hogy az említett alak a május 24-én este startoló, nyolc serpából és négy mászóból álló (egyébként Szilárdot is megtaláló) csapat legutolsó segítője volt.

A hegymászó felesége úgy nyilatkozott, 

a realitást nézve már nagyon kis esélye van annak, hogy Szilárdot életben találják abban a magasságban, azonban ő teljes mértékig bízik Szilárdban és hisz a csodákban. 

HírTV/Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!