2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Külföld

Még a Momentum EP-képviselője is elítélte a brüsszeli hatóságok lépését + videó

Még a Momentum EP-képviselője sem értett egyet a brüsszeli hatóságok keddi lépésével. Cseh Katalin azt mondta, liberálisként nem ért egyet azzal, hogy leállították a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát. A nagyobbik kormánypárt EP-képviselője a Napi Aktuálisban azt mondta, egészen elképesztő, ami történt, és minden határon túlmegy.

  • Még a Momentum EP-képviselője is elítélte a brüsszeli hatóságok lépését + videó

Még a Momentum EP-képviselője is elítélte, hogy leállították a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát kedden Brüsszelben. Cseh Katalin azt mondta, hogy liberális politikusként nem értett egyet a döntéssel, szerinte elhibázott volt a brüsszeli polgármester és a hatóságok lépése.

Minden jogukat elveszítették ahhoz, hogy a jogállamiság kérdésében véleményt nyilvánítsanak – ezt pedig már Schiffer András nyilatkozta a Mandinernek a brüsszeli botrányról. Az ügyvéd, korábbi politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy elképzelhetetlen és tarthatatlan az, ha egy magánterületen tartott rendezvényt a hatóság megpróbál betiltani.

Egészen elképesztő, ami Brüsszelben történt - így reagált a nagyobbik kormánypárt EP-képviselője a Napi Aktuálisban. Hidvéghi Balázs úgy vélte, Brüsszelben egyre inkább tartanak a szuverenista erők véleményétől, és így el akarják őket hallgattatni.

"Nekem az a kép jutott eszembe, amikor még 1988-ban Orbán Viktort a rendőrök odanyomták a rendőrautóhoz erővel az örökmécsesnél, hogy nem tudjon beszédet mondani, ne tudja elmondani a véleményét, ugyanez történik most több mint 30 évvel később Nyugat-Európában, egészen elképesztő és egészen felháborító. Jól mutatja a választás tétjét is." - mondta Hidvéghi Balázs, EP-képviselő, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta, ki kell állni a legalapvetőbb szabadságjogokért, az önrendelkezésért, és azért, hogy mindenki szabadon elmondhassa a véleményét, mert ez ma Brüsszelben nem lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

Csökkenő forgalomban esett a BUX a héten

A részvénypiac forgalma a héten 49,84 milliárd forint volt az előző héten elért 59,47 milliárd forint után, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!