2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Külföld

Még a héten tűzszünet jöhet Gázában + videó

A Hamász a párizsi tárgyalások eredményeképpen kapott egy tűzszüneti javaslatot, amelyet most tanulmányoz. Közben Új-Zéland is csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek felfüggesztik az ENSZ segélyszervezetének finanszírozását. A kezdeményezéshez korábban már 13 ország csatlakozott.

  • Még a héten tűzszünet jöhet Gázában + videó

„Elkaptak! Ez volt az utolsó hangüzenet, amit kaptunk tőle, egészen múlt péntekig. Aznap a Hamász közzétett egy videót a nővéremről, amit állítólag nyolc napja forgattak, úgyhogy végre azt is tudjuk, hogy életben van" - mondta az egyik túsz testvére.

Egy újabb tűzszünetről ezen a héten születhet döntés. Vasárnap Párizsban ült tárgyalóasztalhoz az Egyesült Államok, Izrael, Katar és Egyiptom. Az egyeztetés után a Hamásznak átadtak egy javaslatot a tűzszünetről, a szervezet most jelenleg tanulmányozza  azt.

A terrorszervezet korábban az összes, azaz több ezer palesztin fogoly szabadon engedését követelte az elhurcolt izraeli túszok elengedéséért.

„Hallani mindenfélét a túszmegállapodás kapcsán, úgyhogy szeretném egyszer és mindenkorra leszögezni, hogy ez a háború csak akkor fog véget érni, ha az összes célunkat elérjük. Ezek a Hamász felszámolása, az összes túsz kiszabadítása és annak biztosítása, hogy Gáza többé ne jelentsen veszélyt Izraelre"

- nyomatékosította a zsidó állam miniszterelnöke.

Közben Új-Zéland is bejelentette: felfüggeszti az ENSZ palesztin segélyszervezetének folyósított kifizetéseket. Az ország vezetése azután döntött így, hogy Izrael azzal vádolta meg a segélyszervezet néhány munkatársát, hogy részt vettek az október 7-i Hamász-támadásokban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

Szakértők szerint a francia elnök korábbi kijelentése, melyben NATO erők ukrajnai jelenlétét szorgalmazta, figyelmeztetés volt a nyugat számára arra az esetre, ha Moszkva elfoglalná Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!