2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Marsbéli tájjá változott az ausztrál nagyváros

Ausztráliában halálos áldozatot követeltek a bozóttüzek. Új-Dél-Walesben több mint száz helyen próbálják megfékezni a lángokat. Az oltást a szél és a hőség is nehezíti.

Marsbéli tájra emlékeztet Sydney. Az ausztrál nagyvárost a közelben pusztító bozóttüzek miatt lepte el a vastag füst. A kontinensnyi ország legnépesebb államában 2000 tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésén. Közülük többen is megsérültek.

„A tűz tényleg hatalmas, a lángok 20-30 méter magasra is felcsapnak” – nyilatkozta egy tűzoltó. Számtalan ház leégett. Az egyik tulajdonos egyedül próbált védekezni a tűz ellen. „Egy férfit találtunk a Mummora tónál, összeesett, amikor az otthonát próbálta megvédeni. Kórházba szállították, de sajnos nem lehetett újraéleszteni. Ez az, amit senki nem akar, hogy megtörténjen, de a bozóttüzek alatt újra és újra előfordul” – számolt be az esetről Új-Dél-Wales állam miniszterelnöke.

Több ezer embert kellett kimenekíteni otthonából, őket erre a helyzetre kialakított központokban szállásolták el. A hőség szokatlanul korán, 35 fokkal érkezett meg Ausztráliába. Az oltást az erős szél is nehezíti.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!