2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Marine Le Pen: a nemzeteket képviselő erőknek kell győzniük az EP-választásokon

Az számít, hogy a nemzeteket képviselő erők, a patrióták győzzenek az európai parlamenti választásokon - hangoztatta Marine Le Pen, a Nemzeti Tömörülés (RN) francia jobboldali párt vezetője az Il Giornale olasz napilapban vasárnap.

  • Marine Le Pen: a nemzeteket képviselő erőknek kell győzniük az EP-választásokon

Marine Le Pen azt mondta, a jövő heti európai parlamenti választásokon "az egyetlen eredmény, ami számít, a nemzetek támogatóinak győzelme lesz, és ez a győzelem túllép a jobboldali erők keretein".

"Nemzetállamok alkotta Európát akarok" - hangsúlyozta Marine Le Pen.

Kifejtette, hogy a nemzeti érdekeket képviselők egyes országokban csak a jobboldali szavazókhoz szólnak, máshol, mint például Franciaországban, a Nemzeti Tömörülés minden franciához szól, legyenek jobboldaliak vagy baloldaliak, "csak patrióták legyenek". Létezik egy harmadik szárny is, amely eurokritikus ugyan, de baloldali.

"Ezeknek a nemzeti mozgalmaknak a szövetsége lesz képes megreformálni az Európai Uniót" - mondta Marine Le Pen.

Első számú olasz szövetségesének Matteo Salvinit, a Liga kormánypárt vezetőjét nevezte, akivel az Identitás és Demokrácia (ID) pártcsaládban is szoros együttműködésben dolgoznak.

Giorgia Meloni olasz kormányfőről, az Olasz Testvérek (FdI) elnökéről Marine Le Pen azt mondta, "Giorgia olyan mint én, patrióta, aki védi a hazáját. Másképpen értékelhetjük a helyzetet, de azt akarom hinni, hogy ami megoszt, az kevésbé jelentős, mint ami összeköt bennünket. Természetesen azt remélem, hogy a közeljövőben együtt tehetünk Európa védelme érdekében, a közös nemzeti elkötelezettség jegyében".

Marine Le Pen hangsúlyozta, hogy a "fasizmus soha nem volt nagyon erős Franciaországban. Ma kevés, teljesen peremre szorult csoportocskáról van szó, számokban szólva néhány száz főről. Szerencsére teljesen elszigeteltek és hiteltelenek. Hasznos madárijesztő szerepet töltenek be a szélsőbaloldal számára, amely el akarja hitetni, hogy Franciaországban fasiszta veszély létezik".

Úgy vélte, hogy az Európai Bizottság távozó elnöke, Ursula von der Leyen a mostani európai választásokon "politikailag elsüllyed, ahogyan már korábban is megtörtént vele, amikor védelmi miniszterként a német politikai színtéren hitelét veszítette". Marine Le Pen szerint az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság az utóbbi öt évben nem tett egyebet, mint hogy megbénította a vállalkozásokat előírásokkal, tiltásokkal vagy korlátozásokkal.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség

Mától egy hétig országos ellenőrzést tart az utakon a rendőrség, hogy kiszűrjék az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülőket - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!