2024. 04. 12. Péntek Gyula napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Már tizennyolc halottja van a tüntetéseknek

Újabb bűncselekményekkel vádolták meg az őrizetbe vett elnököt Mianmarban. Az államfőt már a közrend megzavarása és a távközlési törvény megsértése miatt is felelősségre akarják vonni. Közben a délkelet- ázsiai országban továbbra sem csitulnak a junta ellenes tüntetések. Ismét több ezren vonultak utcára, hogy az elnök szabadon bocsátását követeljék. Több ország is aggodalmának adott hangot a mianmari helyzet miatt. Már több mint 470 embert vettek őrizetbe.

  • Már tizennyolc halottja van a tüntetéseknek

Virágokat helyeztek el a demonstrációkon elhunyt tüntetők emlékére.

A tiltakozások kirobbanása óta legkevesebb 18 ember vesztette életét. Helyi beszámolók szerint a mianmari hatóságok brutálisan lépnek fel a fegyvertelen tüntetők szemben. A rendőrség ugyanis több alkalommal éles lőszert is bevetett.

Mianmar legnagyobb városában, Rangunban a rendőrök ismét könnygázzal és vízágyúval oszlatták a junta ellen tüntető tömeget.

A rendfenntartóknak egy hónapja nem sikerül megfékezniük a demonstrációkat. A délkelet-ázsiai ország egy hónapja süllyedt káoszba, amikor a hadsereg február 1-jén magához ragadta a hatalmat, és őrizetbe vette Aung Szan Szu Kij elnököt és pártjának vezető politikusait.

A katonaság azt állítja, hogy a tavaly novemberi választáson az a Nemzeti Liga a Demokráciáért párt csalással nyert.

A Nobel-békedíjas Aun Szan Szu Kjit először az import-exporttörvények megsértésével és a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések megszegésével vádolták. A politikus jogásza azonban közölte: most már a közrend megzavarásával és a távközlési törvény megsértésével is gyanúsítják.

Ha bűnösnek találják, nem indulhat a következő választásokon.

Az Egyesült Államok aggodalmát fejezte ki a mianmari helyzet miatt. Washington már célzott szankciókat vezetett be egyes mianmari tábornokok ellen.

A helyiek szerint a tüntetések kihatással vannak a gazdaságra is.

Az elmúlt egy hónap hét alatt már több mint 470 embert vettek őrizetbe Mianmarban.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!