2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

A szabadság bolond körei

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Már Louisiana államban tombolnak a tornádók, halott és sérült is van

Szerdára virradóra New Orleans városát is elérték a napok óta az Egyesült Államok déli részén pusztító tornádók, legkevesebb egy halálos áldozatot követelve - jelentette az AP amerikai hírügynökség szerdán.

  • Már Louisiana államban tombolnak a tornádók, halott és sérült is van

A Louisiana állam déli részén fekvő kikötővárost és külvárosát sújtó tornádó abból a viharrendszerből vált ki, amely hétfőn Texas és Oklahoma államban pusztított, egy halálesetet okozva. A Louisianát elérő tornádónak, amely autókat borított fel és házak tetejét tépte le, eddig legkevesebb egy halálos áldozata van a New Orleanstól délkeletre fekvő St. Bernard megyében. A forgószél után legalább 13 ezer ház és üzlethelyiség maradt áram nélkül a New Orleans melletti három településen, amelyek egyikén a haláleset is történt. A helyi energiaszolgáltató szerdán közölte, hogy a legtöbb helyen sikerült helyreállítani a szolgáltatást, és már csak 3500 lakásban vagy üzlethelyiségben nem volt áram.

A tornádó nagyjából ott söpört végig, ahol tavaly a 4-es erősségű Ida hurrikán is pusztított. LaToya Cantrell, New Orleans polgármestere a Twitteren azt közölte, hogy a nagyvároson belül sem halálesetről, sem jelentős pusztításokról nem tudnak, az áramszolgáltatók pedig dolgoznak a város áramellátásának helyreállításán. Közben megnyitották az óvóhelyeket és a menedékhelyeket a szélsőséges időjárás elől menekülőknek, a két déli tagállam, Louisiana és Mississippi területén pedig több helyütt bezártak az iskolák is. Szerda reggel a pusztító viharrendszer előszele Georgia államot is elérte, ahol a heves esőzések és kidőlt fák miatt már többszörös tornádófigyelmeztetést adtak ki.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

Napi aktuális – Vita a NatCon jelentőségéről + videó

A Napi aktuálisban immár ma másodszor vendég volt Zila János elemző, Alapjogokért Központ és Szentiványi István külpolitikai szakértő, akikkel a "Vita a NatCon jelentőségéről" témában beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!