2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Már közel egymillióan tüntetnek Madridban az új kormány ellen + videó

Százezrek tüntettek hétvégén Madridban a kormány ellen. A spanyolok több mint két hete megszakítás nélkül tiltakoznak a szocialista párt szélsőséges megállapodásai miatt. A paktumokra azért volt szükség, hogy a Sanchez kabinet egyáltalán megalakulhasson.

  • Már közel egymillióan tüntetnek Madridban az új kormány ellen + videó

A kormány szerint 170 ezren, a szervezők szerint viszont legkevesebb egymillióan tüntettek hétvégén Madridban és követelték a pénteken beiktatott Pedro Sánchez kormányfő lemondását. Mindezt azért, mert olyan egyezségek révén tudott csak kormányt alakítani, amik egyrészt sértik az alkotmányt, másrészt a jogállamiságot és az emberek szerint tönkreteszik a demokráciát is.

Ami a komoly feszültséget okozza, az az, hogy mind a katalán, mind a baszk nacionalisták közölték: Sánchez beiktatása után is lesznek követeléseik. Ezeknek része lesz az is, hogy mindkét régió önrendelkezési jogot kapjon és önálló nemzetként ismerjék el őket, amit a spanyol alaptörvény tilt, mivel eszerint az ország egysége sérthetetlen.

Tudósítás Spanyolországból a videóban:

Nyitókép: The Guardian

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!