2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Hollande: Belefér, amit a Charlie Hebdo csinál

2 nap alatt 8 halottja és több mint 50 sérültje volt a franciaellenes tüntetéseknek Nigerben. A Mohamed-karikatúrák miatt keresztény templomokat gyújtottak fel, és európai boltokat, éttermeket, és kulturális intézeteket is megtámadtak.

2 napja tartanak a tüntetések Pakisztánban is – az ország kormánya az alkotmánybírósággal közösen nemzetközi jogi eljárást tervez Franciaország ellen, vallásgyalázás miatt. Hollande francia elnök továbbra is úgy látja: a sajtószabadság része a Mohamed-ábrázolás.

Lángoló kereszt Niger fővárosában. A volt francia gyarmat muszlim tüntetői egy tucat keresztény templomot borítottak lángba, miután az országban megjelent a Charlie Hebdo új száma, címlapján Mohameddel. A nigeri rendőröknek 2 napjukba telt visszaverni a demonstrálókat. A francia elnök azt mondja: belefér a szólásszabadságba, amit a lap csinál. „Egységes ország vagyunk, egységes lakossággal. Franciaország minden vallást tisztel, minden állampolgárnak ugyanazokat a jogokat biztosítja, ezért mondhatjuk, hogy egy nemzet vagyunk – próbálta hűteni a kedélyeket a francia elnök” – fogalmazott a francia elnök.

Tüntetés az összes muszlim országban volt, Pakisztánban az alkotmánybíróság nemzetközi jogi eljárást tervez a francia kormány ellen. Ha az emberek nem tisztelik mások vallását, azzal a terroristákat támogatják, akik káoszt akarnak. Aki a szólásszabadság nevében más vallását gyalázza, az nem jobb, mint a terrorista, aki fegyverrel harcol – mondta a pakisztáni külügyminiszter.

Az újabb támadások ellen Franciaországban 12 ezer, Németországban ezer, Belgiumban 300 katonát mozgósítottak. Görögországban is volt razzia, 4 embert elfogtak, de kiderült, hogy nincs közük a terroristákhoz. Nagy-Britanniában is szigorították a zsidó intézmények védelmét.

„A zsidók jól integrálódtak a nyugat-európai társadalmakba, tehát teljes képtelenség minden zsidó mellé fegyveres őrt állítani. Ettől függetlenül Franciaországban, Nagy-Britanniában is a zsidó közösség van a legnagyobb veszélyben” – mondja egy brit újságíró.

Németországban a zsidó közösségek mellett az iszlámellenes szélsőjobboldal védelmét is megerősítették; elhalasztották a Pegida nevű muszlimellenes szervezet menetrendszerű heti demonstrációját a terrorfenyegetések miatt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!