2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Már hét halottja és több száz sebesültje van a Japánban tomboló tájfunnak

Legkevesebb hét ember meghalt, több mint 200 megsérült az utóbbi 25 év legerősebb tájfunjának pusztításaiban Japánban. A Dzsebi kedden érte el Japán nyugati részét – jelentette a Kyodo japán hírügynökség.

  •  Már hét halottja és több száz sebesültje van a Japánban tomboló tájfunnak

A beszámoló szerint az egyik áldozat a vihar következtében ráomló épület alatt vesztette életét, három ember az erős szelek miatt halálba zuhant, további három embert a széllökések által felkapott tárgyak vágtak agyon. A legtöbben Oszakában lelték halálukat.

Japán nyugati és keleti részein szintén az erős széllökések következtében sérültek meg sokan. Számos ember sérült meg a kiotói vasútállomáson, miután az erőteljes szelek következtében részben beomlott az üvegmennyezet egy része. A tájfun által sújtott területektől távolabb is erős szelek fújtak, a Tokió nyugati felében található Hacsiódzsiban például négy ember megsérült, miután rájuk esett egy tető.

A széllökések számos teherautót felborítottak a Mejsin autópályán, Siga prefektúrában - közölte a rendőrség. Az erős szelek csaknem lefújtak egy teherautót a Sikoku szigetét a legfőbb szigettel, Honsúval összekötő hídról.

A japán parti őrség szerint a vihar kisöpört egy tartályhajót kikötőjéből, és a Kanszai Nemzetközi Repülőteret az Oszaka prefektúrabeli Izumiszano városával összekötő hídhoz vágta.

A víz elöntötte a kanszai repülőtér egyik kifutópályáját és egyik terminálépületének alagsorát, mintegy 3000 ember rekedt bent.

A viharos esőzések ideiglenes áramkimaradást okoztak, mintegy 1,6 millió háztartást érintve Kanszaiban és 95 ezret Sikokuban.

Kiotóban, Narában és Sigában kulturális javakat, köztük ősi templomokat rongált meg a tájfun.

A ciklon kedd estig várhatóan áthalad a Japán-tengeren és észak felé mozog tovább, szerda reggelre pedig várhatóan erejéből veszítve éri el a Hokkaidótól nyugatra lévő térséget.

Japánban nyáron több száz halálos áldozatot követeltek az esőzések, földcsuszamlások, árvizek és a rekordhőség.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!