2024. 06. 02. Vasárnap Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - A szeleburdi család 11:00

Külföld

Már csak az a kérdés, ki lesz a harmadik erő + Videó

Hiába hajrázik Nicolas Sarkozy, a francia választók nem bíznak benne – a legfrissebb elemzések szerint már az első fordulót is szocialista kihívója nyeri. A baloldal abban reménykedik, hogy François Hollande győzelmével megtöri a néppárti politikusok „egyeduralmát” Európában.

A legfrissebb közvélemény-kutatások szerint baloldali elnöke lesz Franciaországnak – szakértők szerint François Hollande előnye behozhatatlan. A szocialista politikus „saját útját járja” – visszafogott, populista kampányt folytat: az üzemanyagárak befagyasztását ígéri, a családosoknak pedig több beiskolázási támogatást, sőt a 2002-es magyar választásokhoz hasonlóan itt is téma az ingyenjogosítvány – számolt be a Hír Televízió párizsi tudósítja.


Sarkozy rutinosan az elnöki székből ellenfele rátermettségét kérdőjelezi meg – a minap azt mondta, ha Hollande lesz a befutó, az európai pénzpiac elbizonytalanodik, és összeomlik az euró. Politikai elemzők viszont azt valószínűsítik, ha a magyar származású államfő egy hét múlva az első fordulóban nem szerzi meg legalább a szavazatok 30 százalékát, és nem az élről fordul, nem fogja tudni megőrizni hivatalát.

Franciaországban egyébként rendkívül magas a szélsőséges pártok támogatottsága, a választópolgárok harmada vagy az egyre erősödő kommunistákra, vagy Le Penre szavaz, aki elsősorban a fiatalok körében népszerű. Vagyis ma Párizsban már csak az kérdés, hogy a hitelminősítők ellen háborút hirdető radikális baloldal vagy a bevándorlásellenességet zászlajára tűző szélsőjobb lesz a harmadik erő az elnökválasztást követően.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!