2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 17:45

Külföld

Már a rendőrségbe is beépültek a migránsokból álló bűnbandák Svédországban + videó

Nem tudja megfékezni a svéd kormány a szervezett bűnözést. A migrációs hátterű bűnbandákat már az igazságszolgáltatásba is beépült tagjaik segítik. Ezekről skandináviai tudósítónk, Bugnyár Zoltán számolt be.

  • Már a rendőrségbe is beépültek a migránsokból álló bűnbandák Svédországban + videó

Az elmúlt év szeptemberében megalakult stockholmi kabinet egyik fő vállalása az volt, hogy térdre kényszerítik a migrációs hátterű bűnözői csoportokat. Ezekből a rendőrség közlése szerint mintegy 200 működik Svédország szerte 30 ezer bűnözővel.

Az elmúlt bő egy évben ez nem történt meg, nemhogy csökkent volna, hanem emelkedett az erőszakos bűncselekmények száma. Szeptember kirívóan fekete volt, rengeteg lövöldözéssel és robbantással, gyilkossággal. Ezen a hétvégén is több ilyen történt.

Az már korábban is nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a szervezett bűnözői csoportok beépültek a helyi politikai életbe, illetve a gazdaságba, most már az is látszik, hogy az igazságszolgáltatásban is jelen vannak. Pénteken Stockholm északi agglomerációjában vádat emeltek egy bírósági dolgozó ellen. A külföldi származású 32 éves nő a vád szerint titkos adatokat szolgáltatott ki egy adott bűnözői csoportnak. Ez úgy derült ki, hogy a hatóságoknak szemet szúrt, hogy ezek a bűnözők mindig egy lépéssel előttük járnak, valahonnan belsős információra tehettek szert.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!