2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Külföld

Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni

Újabb palesztin-párti tüntetést jelentettek be Budapesten, ezúttal mára. A rendőrség azonban továbbra sem enged terrorszervezet melletti demonstrációt, ezért a mai gyűlést is betiltották. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője szemfényvesztésnek nevezte a szimpátiatüntetést, ami szerinte valójában egy Hamász párti tüntetés.

  • Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni

Senki nem jelent meg azon a tüntetésen, amelyet szombatra szervezett a Magyarországon Élő Palesztinok Közössége. A budapesti Fővám térre hirdetett eseményen csupán rendőrökkel lehetett találkozni. A palesztinbarát demonstrációra a közösség facebook csoportjában toborozták a résztvevőket, szerintük ugyanis a palesztinokat brutális agresszió érte.

De nem ez volt az első tüntetés a palesztinok mellett. Pénteken maroknyi ember jelent meg a Külügyminisztérium előtt egy hasonló eseményen, éppen aznap, amikor a rendőrség és Orbán Viktor is közölte, hogy Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett demonstrálni. A palesztinbarát szervezet felhívásán az volt olvasható: „Állj ki Gázáért és bátor embereiért!”

 "Ami megdöbbentő és a vészcsengőt a mi fejünkben is meg kell, hogy indítsa, hogy szimpátia tüntetések vannak a terroristák mellett egész Európában. Még Magyarországon is próbálkoztak de ugye itt terrorszervezetek mellett szimpátia tüntetés nem lehet rendezni, mert az önmagában is terrorveszélyt jelentene a magyar polgárok számára" – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök. 

A magyar haderő napról napra képesebb és alkalmasabb arra, hogy megvédje a hazát – erről már Szalay-Bobrovniczky Kristóf beszélt a Napi aktuálisban. A honvédelmi miniszter nem tart attól, hogy az izraeli háború eszkalációja miatt hazánk belekeveredik bármilyen formában ebbe a konfliktusba. Azt azonban minél hamarabb el kell érni, hogy a háború véget érjen, hiszen annak következményei nagyon súlyosak lehetnek az egész világra nézve – tette hozzá.

Ahogy az orosz-ukrán háború tanulságait is figyeljük és folyamatosan beépítjük, úgy a most kitört, vagy most különösen intenzívvé vált, hiszen ez amúgy sem volt egy békés sarka a világnak, az izraeli-palesztin konfliktus tapasztalatait is be fogjuk építeni a harci eljárásaink, a gondolkodásmódunkba – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A magyarországi zsidók nem félnek, de a rendőrséggel együttműködve jobban figyelnek minden gyanús jelre – mondta az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetője. Köves Slomó szemfényvesztésnek nevezte a palesztinbarát tüntetéseket.

"Nem egy palesztin-párti tüntetés hanem egy Hamász-párti tüntetés és ez egy jelentős különbség. Egy Hamász-párti tüntetést ugyanúgy be lehet és be kell tiltani a mi álláspontunk szerint, mint ahogy a Hamászt magát be lehet és be kell tiltani bárhol a világon, mert egy olyan szervezet, amely más embereknek a gyilkolását, a föld színéről való eltüntetését tűzi ki célul, az egy demokráciában nem lehet legitim – hangsúlyozta Köves Slomó.

A rendőrség pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!