2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Magyarország támogatásának köszönhetően apátsági rangra került a Norciában újjáépített bencés kolostor + videó

A magyar kormány támogatásával épült újra a közép-olaszországi Norciában a bencés kolostor és zarándokház. A római parlament elnöke a HírTV-n keresztül mondott köszönetet a magyaroknak a nagylelkű adományért. A támogatásnak köszönhetően a bencés kolostor újra a kereszténység meghatározó központja lehet.

  • Magyarország támogatásának köszönhetően apátsági rangra került a Norciában újjáépített bencés kolostor + videó

A 2016-ban Közép-Olaszországban bekövetkezett súlyos földrengést követően a kolostor használhatatlanná vált. Magyarország kormánya a Hungary Helps Programon keresztül 170 millió forinttal segítette a norciai Bencés Apátság Hegyi Szent Benedek Monostorának újjáépítését és felújítását.

A bencés közösség emléket is állította magyar támogatásnak. A sekrestye oltárán elhelyezték Szent István magyar király szobrát, az oltárban pedig Erdő Péter bíboros-érsek adományából származó Szent István-ereklyét.

A bencés közösség apátja és a város vezetősége is elismeréssel szólt a magyarok nagylelkű adományáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Vádalku alapján szabadon hazatérhet Julian Assange

Öt év vizsgálati fogság után szabadon engedték a brit hatóságok Julian Assange-t, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítóját, akinek kiadatásáról az amerikai hatóságok vádalku alapján lemondtak. A WikiLeaks keddi beszámolója szerint Assange elutazott Londonból és úton van hazájába, Ausztráliába.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Jogállami megoldás, hogy Magyarország szavazata nélkül küld újabb eurómilliárdokat Ukrajnának az Unió?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!