2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - A taníványok 11:00

Külföld

Magyarország növeli katonai jelenlétét a békefenntartó haderőben

  • Magyarország növeli katonai jelenlétét a békefenntartó haderőben

Magyarország növeli katonái számát a KFOR-ban, és jövőre, a parancsnoki pozícióra magyar jelöltet is kíván állítani a kormány – közölte a külgazdasági és külügyminiszter Pristinában. A NATO parancsnoksága alatt működő koszovói nemzetközi békefenntartó haderőben jelenleg 400 magyar katona szolgál. Szijjártó Péter emellett gazdasági és európai integrációs kérdésekről is tárgyalt a koszovói fővárosban a kormány több tagjával és az államfővel. Jelezte, támogatni kell a nyugat-balkáni országokat az illegális migráció megállításában és ehhez fontos, hogy Koszovó megőrizze stabilitását.

„Az ENSZ-nek és az EU-nak arra kellene koncentrálni, hogy hogyan tudnánk segíteni a nyugat-balkáni országokat abban a tekintetben, hogy stabilak tudjanak maradni, meg tudják védeni a saját határaikat, ezáltal ellen tudjanak állni a migrációs nyomásnak, ezáltal pedig meg tudják akadályozni újabb migrációs útvonalak kialakulását. Ahelyett, hogy az ENSZ és az EU mindenféle anonim menekültkártyákat osztogatna, inkább a nyugat-balkáni országokat kellene támogatni abban, hogy meg tudják védeni a saját határaikat, ezáltal meg tudják védeni Európát is” – fogalmazott a külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!