2024. 10. 06. Vasárnap Brúnó, Renáta napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Ottó 03:00

Külföld

Magyarország megőrzi következetes álláspontját a béke mellett

Még másfél hét sem telt el a magyar soros elnökség kezdete óta, de Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök folyamatosan a címlapokon van a nemzetközi sajtóban: először a kormányfő a békemisszió részeként Volodimir Zelenszkij ukrán, majd Vlagymir Putyin orosz elnökkel folytatott tárgyalásait kezelték kiemelten, a hét elején pedig harmadik legnagyobbként megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakció.

  • Magyarország megőrzi következetes álláspontját a béke mellett

– Az elmúlt mintegy egy hétben Magyarországról szólt a nemzetközi sajtó: Orbán Viktor került címlapokra, kiemelten kezelték Zelenszkijjel, majd Putyinnal folytatott tárgyalását és a magyar soros elnökséget. Hogyan változhat Magyarország pozíciója az elkövetkező időszakban?

– Úgy gondolom, Magyarország megőrzi következetes álláspontját a béke mellett. A miniszterelnök nemzetközi békepárti szerepe egészen új dimenzióba lépett, ebből a szempontból az ukrajnai út igen jelentős volt. Mivel most Magyarország tölti be az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét, Európa egészében nagyobb szerepet kap majd Magyarország békepárti álláspontja. Sokan felismerték, hogy az orosz–ukrán konfliktus nem a tervek szerint alakult, és jobb lenne minél előbb megoldást találni, mint egy végtelen háború útján haladni.

Magyarország pozíciója egyre nagyobb nyomot hagy a nemzetközi közösségben, továbbra is kiállva a béke mellett.

– Orbán Viktornak és vele együtt Magyarországnak, valamint a jobboldalnak nagyobb befolyása lett az európai politikára?

– Az európai parlamenti választásokon egy új jobboldali mozgalmat láttunk elindulni, a migrációval, a magas energiaköltségekkel, a folyamatos háborúval, a túlzott európai zöldpolitikával elégedetlen európai emberek támogatásával. Az átlagemberek ilyen irányú változása viszont nem tükröződött az elmúlt években az európai vezetésben – utóbbi a föderalista út mentén haladt. Európában a politikai megosztottság mára még egyértelműbbé vált a nemzeti szuverenitást és a központibb brüsszeli vezetést előnyben részesítők között.

 A teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: Magyar Nemzet / Havran Zoltán

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Tűzfalcsoport közösségi oldalán leplezte le a Soros-birodalom legújabb húzását

A Tűzfalcsoport közösségi oldalán leplezte le a Soros-birodalom legújabb húzását

A Free Press Unlimited, egy hivatalosan hollandiai székhelyű szervezet jelentős, több mint két és fél milliárd forintnyi eurós támogatást kapott a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványoktól és az Európai Uniótól. Ezek a támogatások a magyarországi média viszonyainak alakítására irányulnak – írta meg a Tűzfalcsoport.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!