2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Tiltott absztraktok

Következik:

Híradó 12:05

Külföld

Magyarország megkapta, amit akart

Magyarország megkapta, amit akart – erről számolt be Zöldhegyi Katalin tudósító Híradónkban az év egyik legfontosabb uniós csúcstalálkozójával kapcsolatban. A HírTV megszerezte a megállapodás-tervezet szövegét. Eszerint a jogállamisági mechanizmust csak költségvetési kérdésekben, az uniós pénzek esetleges felhasználásának megsértése miatt lehet alkalmazni, nemzeti hatáskörbe tartozó ügyekben, például a migráció vagy a családvédelmi, vagy gender ügyekben nem. Ez egy kulcskérdés volt a magyar és a lengyel álláspont számára. Részletek a videóban.

  • Magyarország megkapta, amit akart

Az uniós csúcsra érkezve Orbán Viktor röviden kommentálta a német elnökség és a magyar-lengyel együttműködés megállapodását. A miniszterelnök azt mondta, hogy nagyon közel van a tagállamok közötti konszenzus, egy jó megállapodás elérése. Úgy fogalmazott, hogy

az Európai Unió egységéért küzdenek.

Az unió győzelme mellett pedig a józan ész győzelméért is küzdenek, hogy a járvány idején segítséget lehessen nyújtani a rászorulóknak - tette hozzá Orbán Viktor. 

KAPCSOLÓDÓ:

Orbán Viktor: A nyerő lapok a mi kezünkben vannak

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Értékes alkut ajánlott Magyarországnak Mark Rutte

Értékes alkut ajánlott Magyarországnak Mark Rutte

Mark Rutte leköszönő holland kormányfő ígéretet tett arra, hogy ha a NATO főtitkárának választják, kihagyja Magyarországot az Ukrajnát támogató NATO-tevékenységekből – írja a Financial Times, amely szerint a politikus így próbálja megszerezni a magyar kormány támogatását.
A nap kérdése

A nap kérdése

Normális, hogy folyamatban lévő büntetőügy vádlottja európai parlamenti képviselő lehet?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!