2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Magyarország megfigyelői státust kapott

Magyarország megfigyelői státust kapott a Nemzetközi Türk Akadémiában – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap az MTI-vel telefonon Biskekből, a kirgiz fővárosból, ahol a türk-nyelvű országok együttműködési tanácsának külügyminiszteri szintű tanácskozásán vett részt.

  • Magyarország megfigyelői státust kapott

A szervezet hétfőn tartja államfői és kormányfői tanácskozását. Ennek előkészítéseként zajlott vasárnap a külügyminiszteri ülés. Az együttműködési tanácsban való magyar megfigyelői részvételről hétfőn döntenek, ennek előszobájaként hagyták jóvá a külügyek vezetői vasárnap Magyarország megfigyelői státusát a Nemzetközi Türk Akadémiában – emelte ki a magyar diplomácia irányítója.

„A világnak ebben a gyorsan fejlődő térségében Magyarországra kifejezetten megbecsüléssel tekintenek, hiszen Magyarország büszke történelmére és hagyományaira, tisztában vagyunk azzal, hogy a hagyományaink egy része Kelethez köt minket, és ezt a közép-ázsiai országok, valamint Törökország is nagyra becsüli. Ezért Magyarországnak gazdasági érdeke ezen országokkal történő szorosabb gazdasági együttműködés. Már most is kis híján 4 milliárd eurónyi kereskedelmi forgalmat bonyolítunk ezekkel az országokkal, ahonnan kis híján hatszáz ösztöndíjas hallgató tanul magyarországi egyetemeken” – ismertette Szijjártó Péter tárcavezető.

A tudományos és kulturális kutatást, valamint együttműködést segítő Nemzetközi Türk Akadémiát 2012-ben hozta létre Kazahsztán, Törökország, Azerbajdzsán és Kirgizisztán.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!