2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vörös narkó 03:00

Külföld

Magyarország és Ukrajna a közös határral kapcsolatos megállapodást kötött

A kétoldalú kapcsolatok javításának érdekében jelentős előrelépés történt a közös határon a logisztikai és szállítási lehetőségek bővítésében. Ukrajna további tárgyalások kezdeményezésén gondolkodik.

  • Magyarország és Ukrajna  a közös határral kapcsolatos megállapodást kötött

Magyarország és Ukrajna megállapodott a Nagypalád–Nagyhódos ellenőrző pont megnyitásáról a személygépkocsik számára, valamint a 7,5 tonnánál nehezebb üres teherautók mozgásának lehetőségéről a Luzsánka–Beregszász ellenőrzőponton – írja a Komszomolszkaja Pravda az Ukrán Közösségi Fejlesztési, Terület- és Infrastruktúraügyi Minisztérium bejelentésére hivatkozva.

A beszámoló szerint a felek mérlegelik egy új Dijda–Beregdaróc teherforgalmi ellenőrző pont építésének lehetőségét az ukrán-magyar határ kapacitásának növelése érdekében, valamint Ukrajna azon gondolkodik, hogy tárgyalásokat kezdeményezzen Magyarországgal a közös vám- és határellenőrzésről a határátlépés felgyorsítása érdekében.

Az ukrán Elnöki Hivatal korábban megállapította, hogy előrelépés történt Magyarországgal a kétoldalú kapcsolatok javításáról folytatott párbeszédben, a magyar fél által javasolt 11 pontból ötben már sikerült megállapodni.

A nemzeti közösségeket érintő kérdésekben vannak elfogadott álláspontok, amelyeket a munkacsoportok dolgoztak ki és rögzítettek előzetesen, a projekt pedig folytatódik, és a lehető leghamarabb véglegesítik. Emellett a közös határon a logisztikai és szállítási lehetőségek bővítésében is jelentős előrelépés történt – ennek bizonyítéka a fenti bejelentés is.

 Forrás: Mandiner

Fotó: Getty Images/Michele Tantussi

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

Megvédte futsalbajnoki címét a Haladás

A Haladás megvédte címét a férfi futsal NB I-ben, miután a döntő negyedik mérkőzésén hétfőn 5-4-re győzött a kihívó Kecskemét otthonában, ezzel 3-1-re megnyerte a párharcot.
Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Vezércikk - Őrült ötlettel állt elő Manfred Weber + videó

Bevezényelnék a magyar fiatalokat a kötelező EU-s hadseregbe, aztán eldöntenék, hová küldjék őket bevetésre – Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül Manfred Weber döbbenetes javaslatát, de a témáról a Vezércikk vendégei is elmondták a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mennek a francia katonák Ukrajnába

Mennek a francia katonák Ukrajnába

Örömmel veszem Franciaország kezdeményezését, hogy kiképzőket küldjön Ukrajnába ukrán katonák felkészítésére – jelezte Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a Sébastien Lecornu francia védelmi miniszterrel videó-összeköttetés útján folytatott beszélgetést követően a Magyar Nemzet beszámolója szerint.
A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti a tűzszüneti tárgyalásokat

A Hamász felfüggeszti részvételét az Izraellel közvetetten folytatott tűzszüneti tárgyalásokon a több tucat emberéletet követelő rafahi légicsapás miatt - közölték hétfőn a radikális iszlamisták képviselői a dpa német hírügynökséggel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!