2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Magyarország érdemi választ fog adni az Európai Bíróság döntésére + videó

Szembe megy a magyar alkotmányos szabályokkal, hogy az Európai Unió bírósága 80 milliárd forintnak megfelelő összeggel büntetné Magyarországot, a migráció kezelése miatt. Ezt nyilatkozta Strasbourgban, a Hír Televíziónak az igazságügyi miniszter.

  • Magyarország érdemi választ fog adni az Európai Bíróság döntésére + videó

Tuzson Bence az uniós tagországok igazságügyi minisztereinek tanácskozása szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva közölte: Brüsszel nyomást helyez Magyarországra, a migráció kérdésében ugyanis olyan mértékű büntetést kapott, amit még soha nem róttak ki szinte egyetlen európai uniós tagállamra sem. Még sosem volt példa arra, hogy egy ország a migráció kérdése miatt 80 milliárd forintnak megfelelő bírságot kapjon. Ez teljesen elfogadhatatlan, vállalhatatlan, és szembe megy a magyar alkotmányos szabályokkal is. Noha az ítélet ellen nincsen helye fellebbezésnek, Magyarországnak erre feltétlenül választ kell majd adnia - közölte.

"A migráció nem a pénzről szól, hanem a jövőnkről, a gyerekeink jövőjéről" - fogalmazott a tárcavezető, majd hozzátette: abban a kérdésben tehát, hogy migránsokat beengednek-e Magyarországra, hogy a Soros-terv szerint feltöltenék migránsokkal Európának ezt a részét, "nem engedünk, bármilyen kényszer van rá" - húzta alá.

"Még, ha egy Soros által vezérelt bíróság ilyen döntést is hoz, akkor sem fogunk ebben a kérdésben engedni" - jelentette ki az igazságügyi miniszter.

A luxembourgi tanácsülés témáit sorolva az igazságügyi miniszter közölte: a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekményekkel kapcsolatban Magyarország nemrég olyan szabályozást fogadott el, amivel megszüntette az elévülési időt.

Az európai uniós javaslattal kapcsolatban, hogy növekedjen az elévülési idő ezekkel a bűncselekmények esetében, még nincs konszenzus a tagállamok között. Noha vannak olyan országok, melyek nem akarják emelni az elévülési időt, Magyarországnak nagyon határozott álláspontja van ebben a kérdésben. Az, hogy minden gyermekekkel kapcsolatos szexuális bűncselekmény esetében Magyarország eltörölte az elévülési időt, "unikális Európában" - emelte ki.

Az úgynevezett szülői jogállás kérdésében folytatott tanácsi vitával kapcsolatban az igazságügyi miniszter azt mondta, a tagállamok asztalára került javaslat veszélye az, hogy "fel akarja oldani a család fogalmát". Mindenkit, aki valamilyen formában elismert családon belül él az unióban, azt szülőként kellene elismeri az Európai Unió minden országában, így Magyarországon is. Ez Magyarország számára elfogadhatatlan - jelentette ki.

"A harcot folytatjuk. Nem lehet az, hogy a magyar alkotmánnyal szemben bármilyen más családot el tudjunk képzelni, mint az anyát, az apát és a gyermeket" - szögezte le Tuzson Bence.

 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!