2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Magyarázatot vár a Fidesz-KDNP Dobrev Klára videói ügyében

MTI

2020. december 14., hétfő 20:56

Elfogadhatatlan, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti (EP-) képviselője uniós pénzből, teljesen szabálytalanul kampányvideókat gyárt, amikben ráadásul hazugságokkal akarja lejáratni Magyarországot - jelentette ki a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljutatott közleményében hétfőn.

A tájékoztatás szerint a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja az Európai Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége (S&D) képviselőcsoportjához fordul - mint írták - az Európai Parlament alelnöke, a szocialista frakció tagja, Dobrev Klára uniós pénzből, szabálytalanul gyártott kampányvideói ügyében, amelyekben "hazugságok szerepelnek" Magyarországgal kapcsolatban.

Közölték: több internetes portál is beszámolt arról, hogy Dobrev Klára az Európai Parlament szocialista alelnökeként a "Magyarországot lejárató kampányát" uniós pénzekből finanszírozza, és hirdetéseit bevándorláspárti szervezetek finanszírozzák.

"Minden európai parlamenti képviselőnek szabályosan kell bánnia az európai adófizetők pénzével, különösen igaz ez, ha a parlament többsége a képviselőt az Európai Parlament alelnökének választja. Alelnöki feddhetetlenségét kötelessége megőrizni" - fogalmaztak.

Kijelentették: a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációja felszólítja az S&D képviselőcsoportot, hogy tisztázza a helyzetet és tájékoztassa a nyilvánosságot, elfogadhatónak tartja-e azt, hogy alelnöke, Dobrev Klára kampányvideókat gyárt, amelyekben álhírekkel támadja a járvány elleni védekezést Magyarországon, így a rendelkezésére bocsátott uniós pénzeket "fake news", azaz hamis hírek gyártására használja fel.

MTI