2021. 12. 05. Vasárnap Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Hírek 16:00

Külföld

Magyar segítség Etiópiában

Üldözöttek számára nyújt humanitárius támogatást a Hungary Helps Program Etiópiában.

A magyar kormány humanitárius politikájának alapelve, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni. Kelet-Afrika az Európába irányuló migráció egyik fő forrása a Hungary Helps Program keretében, ezért 483 millió forinttal támogatjuk az egyházi szervezetek által fenntartott Mai Ayni menekülttábort Etiópiában, további 161 millió forintot pedig egy klinika részére juttat a kabinet.

Kelet-Afrika az Európába irányuló migráció egyik fő forrása, a régió fegyveres konfliktusai miatt Etiópiának közel 1 millió, a környező országokból elmenekült ember számára kell biztosítania az alapvető ellátást. A magyar kormány a kelet-afrikai térség keresztény és más vallási, valamint nemzetiségi kisebbségéhez tartozó emberek szülőföldjük térségében való megmaradása, és a számukra emberhez méltó életkörülmények biztosítása érdekében döntött a segítségnyújtásról.

Az Orbán Viktor miniszterelnök és etióp keresztény vezetők júniusi budapesti találkozóján történt felajánlás alapján a kabinet egyenlő arányban, összesen 483 millió forinttal támogatja az Etióp Ortodox Tewahido Egyház, az Etióp Katolikus Egyház és a Jézus Helye Etióp Evangéliumi Egyház által ökumenikus együttműködés keretében fenntartott Mai Ayni menekülttábort. Az Etióp Ortodox Tewahido Egyház Migbare-Senay klinikájának működésére további 161 millió forintot adományoz a magyar kormány. A segítségnyújtás megerősíti a helyi közösségeket és elősegíti számukra a helyben maradást, mérsékelve ezáltal az Európára nehezedő migrációs nyomást.

A Hungary Helps Program a 2017-es létrejötte óta mintegy 35 ezer ember számára tette lehetővé, hogy a migráció helyett inkább a szülőföldjén való megmaradást válassza.

Kiadó: Miniszterelnökség

MTI -OS

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Orbán Viktor: Adni jó! + videó

December 5-én ünnepeljük az önkéntesség világnapját, melynek előestéjén Orbán Viktor ellátogatott az Ökomenikus Segélyszervezet adományboltjához – derült ki a kormányfő által közzétett videóból és fotóalbumból.

Ukrajnában ismét szigorítanak

Ukrajnában ismét szigorítanak, ami azt jelenti, hogy hétfőtől az enyhébb járványügyi zónákban a vállalkozások és közintézmények is csak úgy működhetnek majd, ha az alkalmazottak mindegyike be lesz oltva.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Romániában is kimutatták az omikron változatot

Romániában is jelen van a koronavírus új, Afrika déli részén felfedezett omikron elnevezésű változata, miután Dél-Afrikából visszatért két betegnél mutatták ki a kórokozónak ezt a variánsát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!