2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Külföld

Magyar Péter még a szabályokat is felrúgta egy bizottsági pozícióért

Magyar Péter az EP választási kampány előtt többször azt állította, hogy nem ülne be a testületbe, majd mégis beült a parlamentbe – fontosabb volt a pozíció, mint a saját hitelessége. Most pedig egy bizottsági tisztségért még a sokéves szokásjogot is vígan felrúgta.

  • Magyar Péter még a szabályokat is felrúgta egy bizottsági pozícióért

Az Európai Parlamentben megalakultak a szakbizottságok, és azok elnökeit, illetve alelnökeit is ma választották meg. Magyar Péter, a Tisza Párt újdonsült elnöke a testület alkotmányügyi bizottságának alelnöke lett. A botrányoktól hangos politikus nagyon büszke az új tisztségére, arról ugyanakkor már nem számolt be, hogy uniós szokásjogot rúgott fel a pozícióért cserébe. 

Az Európai Parlament szabályai szerint ugyanis az egyes szakbizottságok alelnökeinél érvényesülnie kell a nemi egyensúlyoknak. Az alkotmányügyi bizottságban egy férfi lett az elnök, az első alelnök így egy nő lett. Mivel a második és a harmadik alelnöki pozícióba is férfiak kerültek, így a házszabály szerint a negyedik alelnöknek mindenképpen egy női jelöltet kellett volna megválasztani.

Annak ellenére, hogy Magyar Péter ezzel tisztában volt, mégis ragaszkodott ahhoz, hogy megtarthassa a jelölést. Ennek érdekében indítványozták, hogy a testület eltérhessen a házszabálytól – ezt végül engedélyezték is.

A hirtelen feledékennyé vált Magyar Péter a közösségi oldalán a piszkos trükkökről és a szabályok semmibevételéről egy szót sem ejtett.

A Tisza párt feje nem először vezeti meg a közvéleményt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a választási kampány idején még tucatnyi interjúban és nyilatkozatban kijelentette, hogy esze ágában sincs beülni az Európai Parlamentbe, sőt nemegyszer azzal kérkedett: a jövőben a „piacról fog megélni”.

Az Európai Parlamentbe biztos, hogy nem ülök be – bizonygatta például a Telexnek adott áprilisi interjúban. A Blikknek szintén akkoriban nyilatkozva részletesebben is kifejtette, hogy miért az említett módon tervezi a jövőjét: „Azt tartanám logikusnak, hogy én vezessem majd a Talpra Magyarok Mozgalom (TMM) által támogatott pártlistát az EP-választáson, de erről majd a pártunk és a partnerpárt dönt közösen. Ugyanakkor nincs ambícióm arra, hogy európai parlamenti képviselő legyek, én 2026-ig, az országgyűlési választásokig itthon szeretnék dolgozni, hogy visszavegyük a hazánkat”. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!